Esküvőre készülünk..
Már csak napok választanak el a nagy eseménytől.
Kell majd tortát készítenem (?) és valószínű némi apróságot a vendégváráshoz, a lány kéréshez.....
Vendég leszek, nem szervező mégis egy kicsit a dolgok összemosódnak, - segíts a dekorálásban ! -felkérés és egyéb dolgok miatt.
A májusi tavaszi idő helyett meleg nyári napnak nézünk elébe ez sok mindent megváltoztat.
A hangulatom már napok óta esküvői, azaz készülök lélekben is, tervezgetek.
Valószínű ennek tudható be a mai menü is.
A leendő esküvői "estebéd" valahol egy Belgrad meletti településen lesz, ahol majd az ijfú pár élni fog. Egy számomra eddig ismeretlen étteremben.A menü is ismeretlen , de sejthető / előétel hideg "meze" leves , sarma ( töltött káposzta) pecsenye ( malacsült ?) a hagyományoknak megfelelően .
Ez nem a gasztronómiai élményekről szól majd, itt a mennyiség kerül elő térbe a minőség rovására.. ( tartok tőle ) Sok lesz a vendég, ( több mint 300 fő ) meg kell etetni - itatni őket.
Megálmodtam hát a tavaszi esküvői menümet, sőt el is készítettem mai ebédre ..
Meglehet nem klasszikus, ám szezonális.
Tavaszi karalábé leves masni falatokkal
Wellington bélszín kakukkfüves grillezett gombával és céklával
nagy adag friss kerti salátával ( tölgyfa-, zsenge fejes-, rukkola) balzsam ecettel locsolva
desszert nem készült hisz ott lesz / lenne a torta ......
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése