2012. május 24., csütörtök

Reform cseresznye torta


Hozzávalói:
  • 7-8 dkg zabpehely
  • 7-8 dkg marcipán lereszelve
  • 15 dkg liszt
  • 7,5 dkg  vaj
  • 1 tojás
  • 1 kanál barack lekvár
  • sütőpor
  • vanília
  • 1 kg kimagozott cseresznye


A hozzávalókat gyors mozdulatokkal összedolgozzuk, a cseresznye, zabpehely és marcipán kivételével.Kinyújtjuk  zabpehellyel hintett munkaasztalon, sütő formába, simítjuk, úgy, hogy pereme is legyen, a marcipánt ráreszeljük egyenletesen elosztva. A kimagozott, lecsöpögtetett cseresznyét is rászórjuk, ha úgy látjuk  túl "leveses" a gyümölcs, keksz morzsát vagy további zabpelyhet hintsünk a cseresznye alá, nehogy elázzon  a tészta és előmelegített sütőben 25 perc alatt készre sütjük.
Gyorsan könnyen elkészíthető  nagyon ízletes  egyszerű tavaszi- nyáreleji  süteményt kapunk  egy kávé vagy tea mellé, már  mehetünk is  a teraszra uzsonnázni.
 


    Jó étvágyat  hozzá!

1 megjegyzés:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Printfriendly