2012. május 27., vasárnap

Cseresznyés kacsa

Pünkösdi, ünnepi ebéd 


 el lehet ennél jobbat képzelni?

  • Avokadó krém
  • Cseresznyés  kacsa, mángoldos rétessel
  • Csípős mustáros gyümölcsös  saláta
  • Mascarpone-s epres pohárkrém
  •  száraz pezsgő



cseresznyés kacsa




A kacsa, ugyan nem igazán tavaszi  étel, de cseresznyével kínálva, gyümölcsös  zöldsalátával körítve  már akár az is lehet.Különleges párosítás, vag ytalán nem is az hisz a magyar konyhában is gyakran  kínálunk gyümölcs szószokat mártásokat  főtt  húsok és sültek mellé is.Ajánlom kipróbálásra  a cseresznyés kacsa receptjét:

Cseresznyés kacsa

francia recept






Az egész kacsát kívül belül sózzuk, borsozzuk, 1,5 narancs levével meglocsoljuk  és  forró sütőbe toljuk.
A sütési hőmérsékletet kb. 15-20 perc múltával mérsékeljük  180 fokra.
Összesen  a két kilós pecsenye kacsát  1 órát  át süssünk !

Cseresznyés kacsa


Hozzávalói


  • egész pecsenye kacsa ( 1,5-2 kg)
  • 1 kg cseresznye
  • 30 g vaj
  • 4 evőkanál  Maracshino( cseresznye pálinka)
  • 1,5  narancs kifacsart leve
  • csipet  fahéj
  • frissen őrölt só , bors




mángoldos sajtos rétes

Mángoldos  és sajtos rétessel


kínáltam .


Amíg  a kacsa sül,  elkészíthetjük az előételt,  salátákat és a cseresznyét .

Eredeti francia recept szerint a  cseresznyét együtt kéne sütni  a kacsával, a sütési idő  felénél, 2/3 -nál hozzáadva, ám én attól tartottam túl  zsíros lesz a kacsából ki csöpögő zsiradéktól, így azt külön készítettem el .




fűszeres  forró cseresznye

A kimagozott  cseresznyét forró serpenyőben  átforgattam, ízlés szerint kevés vajat is adhatunk hozzá, majd mikor már levet ereszt, őrölt fahéjjal és borssal  hintem, Maraschino -val( cseresznye pálinkával , -likőrrel )  felöntöm, forralok rajta még egyet és elzárom a tűzhelyet alatta .Mi szeretjük ha gyümülcs darabok felismerhetőek,de lehetne  homogén szószként i stálalni ez esetben   turmix gép segítségével mixeljük  a cseresznyét majd  forrón tálaljuk.

Gyümölcsös saláta


A salátához csípős mustárt kevertem el  olívaolaj és málnaecet keverékével, majd apróra  tépkedett zöldsalátát és szeletelt epret vegyítettem hozzá,az egészet frissen őrölt borssal hintettem .






epres saláta




Avokádó krém 


avokádó krém




















Előételként,  avokádó krém került asztalra csípősen ( chili paprikával ) hagymával, fokhagymával, friss koriander zölddel, mexikói módon.







avokádó krém







epres pohárkrém



Deszertnek,

epres mascarpone-s  pohárkrém, keksz morzsával

és forró fekete kávé .





Az ebédhez egy pohár pezsgőt is ...  hisz ünnep van ???

Jó étvágyat!



   Szép ünnepet !





Ha tetszett a bejegyzés, recept, készítsd el te is, írd meg a véleményed, csatlakozz a rendszeres olvasókhoz,kövesd a Rozmaring & ibolya Facebook oldalát is!









1 megjegyzés:

  1. Csodás összeállítás! Elismerésem!:)

    Kérlek, látogassál meg és fogadjad el a blogdíjat, amit Neked szántam.
    Köszönöm:)

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Printfriendly