Quacamole, egy nagyon egyszerű avokádó krém, napjainkban már a világon mindenütt ismerik és talán nem túlzás azt állítani szeretik is. Számtalan változata ismert, hisz Mexikóban ahonnan származik a quqcamole, minden vidéken másként készítik. Ünnepi menü részeként is megállja helyét, színes és egészséges előételként kínálhatjuk.
Eredetileg csak avokádo chili és fokhagyma volt a receptben .
Szinte percek alatt elkészíthető nem kell hozzá semmi különösebb eszköz egy villa elegendő, de azért a mozsárnak is jó hasznát vesszük.
Válasszunk jó érett avokádót a quacamolehoz !
A szárított chili kikapart magját és a fokhagymát mozsárban összetörjük kb 2 evőkanálnyi vizet adunk hozzá és pihentetjük kb 10 percet. Ha paradicsomot és hagymát is adnánk hozzá, akkor a paradicsom héját húzzuk le és egészen apró kockákra vágjuk a hagymát szintén vágjuk finomra.
Az avokádó húsát törjük össze a villával adjuk hozzá az apróra vágott fokhagymát , opcionálisan a hagymát és paradicsomot is, keverjük össze és már majdnem kész is, facsarjuk rá a citrom levét , locsoljuk meg olívaolajjal, sózzuk meg, én még ilyenkor pár csepp csípős olajat is adok hozzá és koriander zöldet ( ha van) majd még egyszer átkeverem .
Autentikusan cseréptálkában kínáljuk és kukorica tortillával.
Hozzávalók :
- 1/2 csípős chilipaprika
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 evőkanál víz
- 1 érett paradicsom
- 1/2 vöröshagyma
- 2 nagy avokádó
- 1 citrom
- olívaolaj
- só
- morzsolt koriander
Ha tetszett a bejegyzés, recept, készítsd el te is, ha van kedved írd meg a véleményed, örülnék neki! Csatlakozhatsz a rendszeres olvasókhoz, vagy követheted a Rozmaring & ibolya Facebook, Instagram vagy pinterest oldalát is, hogy ne maradj le a blog újdonságokról !
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése