2023. december 4., hétfő

Quacamole vagy az avokádó krém

Quacamole, egy nagyon egyszerű avokádó krém, napjainkban már a világon mindenütt ismerik és talán nem túlzás  azt állítani szeretik is. Számtalan változata ismert, hisz Mexikóban  ahonnan származik a  quqcamole, minden vidéken másként készítik. Ünnepi menü részeként  is megállja helyét, színes és egészséges előételként kínálhatjuk.









Eredetileg csak   avokádo chili és fokhagyma  volt  a receptben . 







Szinte percek alatt elkészíthető nem kell hozzá semmi különösebb eszköz egy villa elegendő, de azért a mozsárnak is jó hasznát vesszük.
Válasszunk jó érett avokádót a quacamolehoz !






A szárított chili  kikapart magját és  a fokhagymát mozsárban  összetörjük  kb 2 evőkanálnyi vizet adunk hozzá és  pihentetjük kb 10 percet. Ha paradicsomot és hagymát is adnánk hozzá, akkor a   paradicsom héját húzzuk le és egészen apró kockákra vágjuk a  hagymát  szintén vágjuk finomra.
Az avokádó húsát  törjük össze  a villával adjuk hozzá az apróra vágott fokhagymát ,  opcionálisan a hagymát és paradicsomot is, keverjük össze és már majdnem kész is,  facsarjuk rá a citrom levét ,  locsoljuk meg olívaolajjal,  sózzuk meg,  én még ilyenkor pár csepp csípős olajat is adok hozzá  és koriander zöldet ( ha van) majd még egyszer átkeverem .
Autentikusan cseréptálkában kínáljuk   és kukorica tortillával.

Hozzávalók :
  • 1/2 csípős chilipaprika
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 evőkanál víz
  • 1 érett paradicsom 
  • 1/2 vöröshagyma
  • 2 nagy avokádó
  • 1 citrom 
  • olívaolaj 
  • morzsolt  koriander
  







Jó étvágyat !
 Ha tetszett a bejegyzés, recept, készítsd el te is, ha van kedved írd meg a véleményed, örülnék neki! Csatlakozhatsz a rendszeres olvasókhoz, vagy követheted a Rozmaring & ibolya Facebook, Instagram vagy pinterest oldalát is, hogy ne maradj le a blog újdonságokról ! 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...