2012. április 2., hétfő

Medvehagymás avokadó krémleves

avokadó krémleves
zöld saláta



Könnyű, tavaszias ízek, üde színek,  ezek kellenek most a  húsvét előtti  napokban,
 sok-sok   zöldség -gyümölcs.





A piacokon már megjelennek ez idő tájt a piros apró retkek, újhagyma , medvehagyma, zöld saláták.

Minnél kevésbé dolgozzuk fel őket, főzzük - sütjük, annál inkább megőrzik vitamin-,és ásványianyag tartalmukat. Igyekezzünk hát lehető legtöbbet nyersen fogyasztani, így egészségesebben táplálkozni!





Nemcsak böjti időszakban készíthető leves,  gondoljunk rá a húsvéti menü tervezésénél  is,   a bárány sült előtt  kifejezetten jól esik  egy zöldséges  hideg leves  mint az


                                     avokadó krémleves





avokadó krémleves


Amilyen finom, olyan egyszerű az elkészítése, válasszunk hozzá érett puha avokadót, a joghurttal és citromlével turmixoljuk krémesre. Ha túl sűrű lenne, vízzel ( ásványvízzel ) hígítható  kívánt állagúra.
A salátát, medvehagymát tépjük apró darabokra és evvel kínáljuk a levest.


Hozzávalói :


    avokadó krémleves
  • 1 érett nagyobb avokadó
  • 8 dl joghurt
  • 1 citrom leve
  •  néhány friss zöld saláta levele,
  • 4-5 medvehagyma levél
  •  só  (?)
  • bors (?)









Ha tetszett a bejegyzés, recept, készítsd el te is, írd meg a véleményed, csatlakozz a rendszeres olvasókhoz,kövesd a Rozmaring & ibolya Facebook oldalát is!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...