Könnyű, tavaszias ízek, üde színek, ezek kellenek most a húsvét előtti napokban,
sok-sok zöldség -gyümölcs.
A piacokon már megjelennek ez idő tájt a piros apró retkek, újhagyma , medvehagyma, zöld saláták.
Minnél kevésbé dolgozzuk fel őket, főzzük - sütjük, annál inkább megőrzik vitamin-,és ásványianyag tartalmukat. Igyekezzünk hát lehető legtöbbet nyersen fogyasztani, így egészségesebben táplálkozni!
Nemcsak böjti időszakban készíthető leves, gondoljunk rá a húsvéti menü tervezésénél is, a bárány sült előtt kifejezetten jól esik egy zöldséges hideg leves mint az
avokadó krémleves
Amilyen finom, olyan egyszerű az elkészítése, válasszunk hozzá érett puha avokadót, a joghurttal és citromlével turmixoljuk krémesre. Ha túl sűrű lenne, vízzel ( ásványvízzel ) hígítható kívánt állagúra.
A salátát, medvehagymát tépjük apró darabokra és evvel kínáljuk a levest.
Hozzávalói :
- 1 érett nagyobb avokadó
- 8 dl joghurt
- 1 citrom leve
- néhány friss zöld saláta levele,
- 4-5 medvehagyma levél
- só (?)
- bors (?)
Ha tetszett a bejegyzés, recept, készítsd el te is, írd meg a véleményed, csatlakozz a rendszeres olvasókhoz,kövesd a Rozmaring & ibolya Facebook oldalát is!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése