2012. április 5., csütörtök

Habkönnyű túrótorta húsvétra

Szinte csak túró kell hozzá és sütni sem  kell!








Nagyon szeretjük a túrótortát, ezt a változatot különösen, amit nem kell sütni sem.

Ha húsvétra készül, nemcsak  gyümölcsökkel díszíthetjük, hanem  csoki figurákkal, ( apró nyuszi ) színes  drazsékkal is ünnepibbé tehetjük.




Íze  friss, a levendulától különleges,  amit a  gyümölcsök/ citrom, narancs, kiwi, grapefruit,/  csak fokoznak,  aki  úgy érzi, tehet alá egy vékony piskóta lapot, csokisat, mogyorósat, levendulásat tetszés szerint, de szerintem anélkül is  remek ez a torta.

Húsvéti habkönnyű túrótorta







Hozzávalók :


  • 450 g áttört túró
  • 200 g tejszín
  • 1/2 narancs leve
  • 1,5 dl joghurt
  • 2 kávéskanál levendula virág
  • 60 g cukor
  • 3 lap zselatin
  •  2 dl víz( a zselatin beáztatáshoz )








A túrót törjük át, szép krémesre keverjük ki! Adjuk hozzá a levendulát! A tejszínt verjük kemény habbá a cukorral! A zselatint áztassuk be, a narancs levét csavarjuk ki melegítsük fel a  puha zselatinnal állandó kevergetés közben, ha felolvadt  adjuk hozzá a joghurtot, ezáltal langyossá hűl. Gyorsan keverjük össze a túrót, tejszínhabot és  a feloldott zselatint, de  óvatosan !
Folpackkal kibélelt formába simítsuk a masszát és hűtőben hagyjuk állni néhány órát,  akár egy éjszakát is.

Tálaláskor csúsztassunk alá egy tortatálat és hirtelen mozdulattal fordítsuk fel,  gazdagon díszítsük gyümölccsel.


Szép ünnepet, kellemes húsvétot !

  
Jó étvágyat !


 Ha tetszett a bejegyzés, recept, készítsd el te is, ha van kedved írd meg a véleményed, örülnék neki! Csatlakozhatsz a rendszeres olvasókhoz, vagy követheted a Rozmaring & ibolya Facebook,Instagram vagy pinterest oldalát is, hogy ne maradj le a blog újdonságokról !

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...