Szinte csak túró kell hozzá és sütni sem kell!
Nagyon szeretjük a túrótortát, ezt a változatot különösen, amit nem kell sütni sem.
Ha húsvétra készül, nemcsak gyümölcsökkel díszíthetjük, hanem csoki figurákkal, ( apró nyuszi ) színes drazsékkal is ünnepibbé tehetjük.
Íze friss, a levendulától különleges, amit a gyümölcsök/ citrom, narancs, kiwi, grapefruit,/ csak fokoznak, aki úgy érzi, tehet alá egy vékony piskóta lapot, csokisat, mogyorósat, levendulásat tetszés szerint, de szerintem anélkül is remek ez a torta.
Húsvéti habkönnyű túrótorta
Hozzávalók :
- 450 g áttört túró
- 200 g tejszín
- 1/2 narancs leve
- 1,5 dl joghurt
- 2 kávéskanál levendula virág
- 60 g cukor
- 3 lap zselatin
- 2 dl víz( a zselatin beáztatáshoz )
A túrót törjük át, szép krémesre keverjük ki! Adjuk hozzá a levendulát! A tejszínt verjük kemény habbá a cukorral! A zselatint áztassuk be, a narancs levét csavarjuk ki melegítsük fel a puha zselatinnal állandó kevergetés közben, ha felolvadt adjuk hozzá a joghurtot, ezáltal langyossá hűl. Gyorsan keverjük össze a túrót, tejszínhabot és a feloldott zselatint, de óvatosan !
Folpackkal kibélelt formába simítsuk a masszát és hűtőben hagyjuk állni néhány órát, akár egy éjszakát is.
Tálaláskor csúsztassunk alá egy tortatálat és hirtelen mozdulattal fordítsuk fel, gazdagon díszítsük gyümölccsel.
Szép ünnepet, kellemes húsvétot !
Jó étvágyat !
Ha tetszett a bejegyzés, recept, készítsd el te is, ha van kedved írd meg a véleményed, örülnék neki! Csatlakozhatsz a rendszeres olvasókhoz, vagy követheted a Rozmaring & ibolya Facebook,Instagram vagy pinterest oldalát is, hogy ne maradj le a blog újdonságokról !
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése