Hát nem kívánatos, így amikor már kibontottam a vastag fehér köpenyéből, ami szorosan burkolta ?Férjem ugyan erősen tiltakozott ellene, - csak nem akarod azt levenni ?-, mert állítása szerint itt, ahol nem is olyan ritkaság a bárány pecsenye (nem csak ) a húsvéti asztalon, csakúgy sütik a faggyúval együtt, attól szaftosabb lesz. A legtöbbször nem is otthon, hanem a péknél vagy az éttermek erre a célra felállított
" báránysütőiben " a szabadban, egészben, csak sózzák semmi más fűszer nem kerül ilyenkor rá.
Hát, most én ettől a " hagyománytól" alaposan eltértem, nem bántam meg.
Omlós, puha, finom pecsenye került a tányérokra.
Húsvét vasárnapja volt néhány órával a vendégek érkezése előtt.
Friss fokhagymát a zöldjével együtt apróra vágtam, a kakukkfüvet úgyszintén.
Rozmaringot morzsoltam, sóval mozsárban, kevés mentát is adtam hozzá, ezen fűszerekkel dörzsöltem be húst és végül " nyakon öntöttem" egy pohárka "vörössel " majd hagytam pihenni órákon keresztül, mielőtt a sütőbe toltam volna.
Hozzávalói :
Bárány gerince
só.
egy ág rozmaring
7-8- ágacska kakukkfű
1 dl olívaolaj
1 db citrom
1 ág menta levél
köteg friss fokhagma
1 pohár vörös bor
Párolt spenót, sárgarépa, rozmaringos burgonya a körete.
A burgonya szinte vele, ( a hússal együtt) sül, egy másik edényben a negyedekre vágott hámozott burgonyát morzsolt rozmaringgal, sóval, meghintem, olívaolajjal locsolva megsütöm. Mikor majdnem kész, fekete olívabogyót adok hozzá.
A serpenyőben felhevítem az olívaolajat, őrölt borsot, sót szórok bele és a frissen mosott spenót leveleket valamint a sárgarépa darabokat jól átforgatom rajta, az egész csak pár perc,végül citrom- lével locsolom és fedő alatt pihentetem tálalásig.
.
300 g spenót
300 g sárgarépa
1 kg burgonya
só
100 g fekete olívabogyó
egy ágacska rozmaring
1/2 dl olívaolaj
Tálalásnál néhány aszalt, olívaolajban eltett paradicsom is remekül illik hozzá
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése