2012. március 29., csütörtök

Le Sucre à la Violetteibolyás cukor


Itt  a tavasz !! 
Telis -teli   a kert  illatozó  hatalmas kék fejű ibolyával  !!!

Az ibolya ehető virág is, gyógynövény is.

Lehet kandírozni, zselét készíteni belőle, jégkockába zárni, sőt jeges édességként fagylalt, parfait,sörbet formájában  is előfordul.,  

Erzsébet királyné kedvence az ibolya fagylalt volt....,( a kínai császárok is szívesen fogyasztották e formájában )

               
,

.....mit is kezdjek az ibolyával,  a kandírozástól elálltam,  nem tetszik a tojásfehérjébe mártás, kenegetés,  keresem az alternatívát eddig eredménytelenül ... és jött az ötlet  akkor legyen  ibolyás cukor, igen  ha van levendulás-, legyen

ibolyás cukor

is, egy próbát megér ...itt van,  azaz készül már , mert érnie kell ...,Egyenlő arányban kevertem össze  cukrot és frissen  szedett  virágszirmokat üvegbe zárva időnkét összekeverve néhány hét  alatt összeérik illatos, különleges aromájú cukorrá.

ibolyás cukor

Le  Sucre à la VioletteJó lesz, mire  is ...???
Különlegessé teszi majd a friss gyümölcs salátákat, színessé illatossá a  friss fehér sajtot, palacsintához, süteményekbe, vagy a  citrommal készülő  koktailokhoz, talán csak  egyszerűen  a frissítő limonádéhoz  ???

Jó étvágyat !
Ha tetszett a bejegyzés, recept, készítsd el te is, ha van kedved írd meg a véleményed,örülnék neki! Csatlakozhatsz a rendszeres olvasókhoz, vagy követheted a Rozmaring & ibolya Facebook oldalát is, hogy ne maradj le a blog újdonságokról !
📷 https://www.instagram.com/rozmaringesibolya/

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Printfriendly