Karácsonyi leves ajánló következik, mert az ünnepi étkezések bevezető fogása is a leves.
A karácsonyi menübe egy könnyedebb, lágyabb levest ajánlok, ami készülhet zöldségből vagy gyümölcsből, krémlevest is el tudok képzelni akár krumpliból vagy fokhagymából izgalmasan fűszerezve, magos karácsonyi kiszúróval formázott levelestészta falatokkal. A tartalmasabb leveseket most mellőzném, hisz ne feledjük utána jön majd az ünnepi főfogás. A pikáns gyümölcslevesek is remekül illenek az általam megálmodott ünnepi menükbe akár egy csepp alkohollal is fűszerezve. A levesbetéteket illetően pedig engedjük szabadon a fantáziánkat a füstölt sonka csíkoktól a lazacrózsáig fűszeres krutonig válasszunk szokatlant a levesbe különlegeset, olyat, amit szeretünk és ami illik a kiválasztott alapanyagokhoz.
E z a rövid válogatás az elmúlt évek karácsonyi
leveseit sorolja fel nem rangsorol, csak
felsorol.
A linkeken pedig elérhető a recept is.
Szerintem a cékla csodásan mutat az ünnepi asztalon, hisz a piros a bordó a karácsony klasszikus színe, így remek választásnak tűnik a cékla leves ha szeretjük a céklát:
- Cékla bouillon
https://rozmaringesibolya.blogspot.com/2015/01/cekla-bouillon.html
A kápia paprika szintén piros tehát a belőle készült leves is szépen mutat a tányéron.
- Forró fűszeres sült paprikakrémleves
https://rozmaringesibolya.blogspot.com/2011/12/karacsonyt-meghitt-boldog-unnepet.html
A gesztenye szintén a télhez kötődik azt hiszem jóválasztás a karácsonyi menüben is.
- Selymes gesztenyekrémleves
https://rozmaringesibolya.blogspot.com/2011/07/selymes-gesztenyekremleves-ribizlivel.html
A sült alma illata is utánozhatatlanul a telet idézi ezért esett a választásunk a belőle készült levesre , ebben az esetben pirított dió a levesbetét. A dió szintén a karácsony elengedhetetlen "tartozéka".
- Illatos sült alma leves
https://rozmaringesibolya.blogspot.com/2012/12/illatos-sultalma-leves.html
A sütőtökből készült ételek szintén a hideg időszakhoz kötődnek ,a belőle készült forróleves receptek számtalan variációját főztem már vaníliával, chilivel, kéksajttal egyaránt ízletes és finom .Levendula ugyan télen már nemterem de friss zsályát egész évben szedhetünk .
- Karácsonyi zsályás-levendulás sütőtök krémleves
https://rozmaringesibolya.blogspot.com/2010/10/happy-halloween.html
+1
A zöldborsó azért került a felsorolásba mert enyhe zöld színével a fenyő zöldjére asszociálok és színes üde lesz a menü általa:
- Zöldborsó krémleves lazac rózsákkal.
https://rozmaringesibolya.blogspot.com/2010/12/ebed-az-unnep-masodik-napjan.html
A ráadás pedig az örök klasszikus , a húsleves, erőleves ami minden menühöz illik ,ez a leves érzésem szerint a legtöbb család ünnepei asztalán ott van, mindenkinek van saját receptje.
- (Konyakos)Vad erőleves grízgaluskával
https://rozmaringesibolya.blogspot.com/2013/12/karacsonyi-unnepi-menu.html
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése