Az ünnepi menüsorra általában különleges figyelmet fordítunk,ilyenkor különösen ügyelünk mind a sorrendre, a színekre, alapanyagokra és az elkészítés módra egyaránt, természetesen nem hagyva figyelmen kívül azt sem mi a család a vendégek kedvence.
Karácsonykor még fontosabb: " akit szeretünk azt etetjük ". Ezáltal is kifejezni kívánjuk érzelmeinket.
Mert miről is szól a karácsony?
Nem, nem az evésről hanem rólunk, az összetartozásról ilyenkor együtt a család...
Étvágygerjesztő(aperitif):
----- Martini dry, citrom karikával& olajbogyóval
majd utána következhet egy finom leves,mely most zöld mint a karácsonyfa ( majdnem )
Az ünnep miatt a levesbetét is szokatlan,különleges, füstölt lazac lett.
Maga a leves a nyár ízét őrzi egy egyszerű zöldborsó krémleves amit kevés frissen őrölt borssal fűszerezünk.
Kacsamájjal töltött bélszín, kéksajtos-vörösboros mártással nyakon öntve, zöldségekkel párolt rizs (kukorica-gomba-spenót-sárgarépa) pirított fenyő maggal hintve, áfonya zselével tálalva/ Vörös bor
A bélszín önmagában is ünnepi ám a kacsamájas tölteléke még különlegesebbé teszi amit csak fokoz a mártás és az áfonyazselé, amit mellé szolgálunk fel. Nem kell megijedni nem lesz túl tömény, azonban nem árt vigyázni a mennyiségekkel, fontos hogy szedjünk a tányérunkra zöld salátát és zöldséges rizst is.
Karácsonyi vegyes sütemények beigli /bejgli, gerbeaud /zserbó, mézeskalács, csokis -narancsos-, sárgarépás -, apró sütemény, kókuszos csillag, hókifli, zabpelyhes sütemény
Kellemes karácsonyi ünnepeket!
Ha tetszett a bejegyzés, recept, készítsd el te is, ha van kedved írd meg a véleményed, örülnék neki! Csatlakozhatsz a rendszeres olvasókhoz, vagy követheted a Rozmaring & ibolya Facebook,Instagram vagy pinterest oldalát is, hogy ne maradj le a blog újdonságokról !
📷 https://www.instagram.com/rozmaringesibolya/
🖼 https://hu.pinterest.com/rozIbolya/
🖋 https://www.facebook.com/rozmaringesibolya/
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése