Igazi teasütemény, a hófehér porcukor a tetején "téliessé teszi" a tésztába rejtett kókusztól különleges íze lesz, a cukor édességét a fanyar, vagy pikáns lekvár ellensúlyozza.
Nálunk nem múlhat el az advent kókuszos csillag nélkül, a család kedvence lett.
Ez is egy olyan sütemény amit gyerekekkel együtt is élvezet készíteni, könnyen formázható.
A nagy fiam emlékszem még nyersen is kóstolgatta csipegette ( persze én ennek azért nem örültem annyira ) de máig emlegetjük .Téli estéken remekül elvoltunk a süti készítéssel.Ezek olyan élmények amit kár lenne kihagyni !
Hozzávalók :
A hozzávalókat gyors mozdulatokkal összedolgozom. A tésztát kigömbölyítem és hűtőben pihentetem.
A kókuszos tésztát 4 mm vékonyra kinyújtom, egy kisebb és egy nagyobb kiszúró formát használok, azonos számú csillagokat szúrok ki. Sütőpapírral bélelt lemezre fektetem őket, előmelegített sütőben megsütöm 10-12 perc alatt.
Még langyosan megpöttyözöm csipkebogyó lekvárral a nagyobb csillagokat, kissé elfordítva ragasztom rá a kisebb csillagot, a tetejét szitált porcukorral hintem meg.
Nálunk nem múlhat el az advent kókuszos csillag nélkül, a család kedvence lett.
Ez is egy olyan sütemény amit gyerekekkel együtt is élvezet készíteni, könnyen formázható.
A nagy fiam emlékszem még nyersen is kóstolgatta csipegette ( persze én ennek azért nem örültem annyira ) de máig emlegetjük .Téli estéken remekül elvoltunk a süti készítéssel.Ezek olyan élmények amit kár lenne kihagyni !
Hozzávalók :
- 300 g liszt
- 250 g vaj (hideg)
- 100 g kókusz reszelék
- csipet só
- sütőpor
- 1 tojás
- pikáns lekvár /csipkebogyó, som ,meggy stb
A hozzávalókat gyors mozdulatokkal összedolgozom. A tésztát kigömbölyítem és hűtőben pihentetem.
A kókuszos tésztát 4 mm vékonyra kinyújtom, egy kisebb és egy nagyobb kiszúró formát használok, azonos számú csillagokat szúrok ki. Sütőpapírral bélelt lemezre fektetem őket, előmelegített sütőben megsütöm 10-12 perc alatt.
Még langyosan megpöttyözöm csipkebogyó lekvárral a nagyobb csillagokat, kissé elfordítva ragasztom rá a kisebb csillagot, a tetejét szitált porcukorral hintem meg.
Jó étvágyat !
Ha tetszett a bejegyzés, recept, készítsd el te is, ha van kedved írd meg a véleményed,örülnék neki! Csatlakozhatsz a rendszeres olvasókhoz, vagy követheted a Rozmaring & ibolya Facebook oldalát is, hogy ne maradj le a blog újdonságokról !
Cukor nem kell a tésztába?
VálaszTörlésNagyon szépek lettek!Gratulálok a blogodhoz!
Nézz be te is hozzám!
www.krisztakonyhja.blogspot.com
Nem teszek ebbe a tésztába cukrot, mert a tetejére kerül és a lekvár is édes,de ízlés kérdése,
VálaszTörlésmi nem szeretjük ha túl édes,ezért gyakran csökkentem a cukor mennyiségét, ha gondolod tegyél bele 100 gr -ot
Köszönöm a gratulációt!
Kellemes adventi készülődést!