Sokunk kedvence a "zserbó "
tradicionális omlós tészta,darált dió, házi sárgabaracklekvár csokoládé mázzal.
Ünnepi menü ajánlat
- Aperitif: Jägermeister
- Burgonya krémleves rákocskákkal, "rénszarvas " pirítóssal kínálva
- Szűzpecsenye köntösben , mázas sárgarépával, vajas kukoricával / jól behűtött roséval ajánlom
- "zserbó szelet "
Gerbeaud vagy "zserbó" szelet
Hozzávalók :
a tésztához
- 650 g liszt
- 250 g hideg vaj
- 2 dl tejföl
- sütőpor
- 40 g cukor
- csipet só
- reszelt citromhéj
töltelékhez
- 250 g darált dió
- 400 g sárgabarack jam házi!!!!( a barack és cukor mennyisége azonos !!,mentes mindenféle tartósítószertől)
100 g csokoládé ( magas kakaó tartalmú)
A tésztát a fenti alapanyagokból összegyúrom, fóliában pihentetem a hűtőben. Pihentetés után hat részre osztom és egyenként kinyújtom téglalapokat formálva belőlük. A sütéshez előkészítem a tepsit, én sütőpapírral bélelem ki. Aztán belehelyezem az első lapot, megkenem a sárgabarack jam -mel megszórom a darált dióval, egyenletesen elosztom, aztán jön következő lap. A lapokat villával megszurkálom és mindegyiket azonos módon bekenem jam-, és dióval amíg el nem fogy. A legfelső réteg a tészta. Előmelegített sütőben sütöm 180 fokon 40 percig. Még forrón elosztom egyenletesen a csokoládét a tetején, hagyom ráolvadni, majd elkenem, mintázom.
Ha tetszett a bejegyzés, recept, készítsd el te is, ha van kedved írd meg a véleményed, örülnék neki! Csatlakozhatsz a rendszeres olvasókhoz, vagy követheted a Rozmaring & ibolya Facebook,Instagram vagy pinterest oldalát is, hogy ne maradj le a blog újdonságokról !
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése