2010. december 21., kedd

Csokoládés -narancsos harang és fenyő advent utolsó napjaira



Narancsos-csokoládés harangok és fenyők,




Hozzávalói:



  • 100 g csokoládé (Min.70%) 
  • 75 g étkezési keményítő
  • 175 g liszt
  • 125 g vaj
  • 1 db tojás
  • 40 g cukor
  • narancshéj










A csokoládét lereszelem, nekem ez volt  a legnehezebb feladat, próbálkoztam  a kis lukú-, majd a nagy lukú -,reszelővel sőt az uborka gyaluval is az eredmény siralmas, végül  késes darálóval oldottam meg a problémát. A csoki tehát apróra darálva, hozzáadom a lisztet, étkezési keményítőt, hideg vajforgácsokat, egy egész tojást, csipet sót és  a reszelt narancshéjat, összedolgozom  a tésztát, fóliában pihentetem hűvös helyen. Aztán 4 -5 mm -re nyújtom enyhén cukrozott munkaasztalon, tetszés szerinti formát szaggatok ki belőle, az idén harangokat és fenyőt. A leeső darabokat újból összegyúrom, nyújtom szaggatom.
Előmelegített sütőben sütőpapírral bélelt lemezen sütöm 15 percet. Ha kihűlt, naranccsal kikevert porcukorral, illetve narancslevével olvasztott csokoládéval áthúzom.                                                     Száradás után jól záródó fém dobozban tárolandó.




Menü ajánlat  az ünnepre





Hideg málnakrém leves kevés málna pálinkával ízesitve



Bélszín csokoládés rókagombával kölessel
 ital: Soproni kékfrankos




















Gyümölcssaláta (banán,mandula, citromlé, méz/kivi,mandarin,narancs,gránátalma,mazsola,konyakkal meglocsolva---esetleg flambírozva?---)és a fenti aprósütemény, Cappuccino

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts
 alt=
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Printfriendly