2010. december 21., kedd

Csokoládés -narancsos harang és fenyő advent utolsó napjaira

narancsos/csokoládés karácsonyi keksz


Narancsos-csokoládés harangok és fenyők



narancsos/csokoládés karácsonyi keksz



Hozzávalói:

  • 100 g csokoládé (Min.70%) 
  • 75 g étkezési keményítő
  • 175 g liszt
  • sütőpor
  • 125 g vaj
  • 1 db tojás
  • 40 g cukor
  • narancshéj













A csokoládét lereszelem, nekem ez volt  a legnehezebb feladat, próbálkoztam  a kis lukú-, majd a nagy lukú -,reszelővel sőt az uborka gyaluval is az eredmény siralmas, végül  késes darálóval oldottam meg a problémát. A csoki tehát apróra darálva, hozzáadom a lisztet, étkezési keményítőt, hideg vajforgácsokat, egy egész tojást, csipet sót és  a reszelt narancshéjat, összedolgozom  a tésztát, fóliában pihentetem hűvös helyen. Aztán 4 -5 mm -re nyújtom enyhén cukrozott munkaasztalon, tetszés szerinti formát szaggatok ki belőle, az idén harangokat és fenyőt. A leeső darabokat újból összegyúrom, nyújtom szaggatom.
Előmelegített sütőben sütőpapírral bélelt lemezen sütöm 15 percet. Ha kihűlt, naranccsal kikevert porcukorral, illetve narancslevével olvasztott csokoládéval áthúzom.                                                     Száradás után jól záródó fém dobozban tárolandó.



narancsos/csokoládés karácsonyi keksz



Menü ajánlat  az ünnepre














 ital: Soproni kékfrankos








  • Gyümölcssaláta    (banán,mandula, citromlé, méz/kivi,mandarin,narancs,gránátalma,mazsola,konyakkal meglocsolva(-esetleg flambírozva?) és a fenti aprósütemény, 
  • Cappuccino



Jó étvágyat ! 
Ha tetszett a bejegyzés, recept, készítsd el te is, ha van kedved írd meg a véleményed,örülnék neki! Csatlakozhatsz a rendszeres olvasókhoz, vagy követheted a Rozmaring & ibolya Facebook oldalát is, hogy ne maradj le a blog újdonságokról !

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...