Narancsos-csokoládés harangok és fenyők
Hozzávalói:
- 100 g csokoládé (Min.70%)
- 75 g étkezési keményítő
- 175 g liszt
- sütőpor
- 125 g vaj
- 1 db tojás
- 40 g cukor
- narancshéj
A csokoládét lereszelem, nekem ez volt a legnehezebb feladat, próbálkoztam a kis lukú-, majd a nagy lukú -,reszelővel sőt az uborka gyaluval is az eredmény siralmas, végül késes darálóval oldottam meg a problémát. A csoki tehát apróra darálva, hozzáadom a lisztet, étkezési keményítőt, hideg vajforgácsokat, egy egész tojást, csipet sót és a reszelt narancshéjat, összedolgozom a tésztát, fóliában pihentetem hűvös helyen. Aztán 4 -5 mm -re nyújtom enyhén cukrozott munkaasztalon, tetszés szerinti formát szaggatok ki belőle, az idén harangokat és fenyőt. A leeső darabokat újból összegyúrom, nyújtom szaggatom.
Előmelegített sütőben sütőpapírral bélelt lemezen sütöm 15 percet. Ha kihűlt, naranccsal kikevert porcukorral, illetve narancslevével olvasztott csokoládéval áthúzom. Száradás után jól záródó fém dobozban tárolandó.
Menü ajánlat az ünnepre
- Hideg málnakrém leves kevés málna pálinkával ízesitve
ital: Soproni kékfrankos
- Gyümölcssaláta (banán,mandula, citromlé, méz/kivi,mandarin,narancs,gránátalma,mazsola,konyakkal meglocsolva(-esetleg flambírozva?) és a fenti aprósütemény,
- Cappuccino
Jó étvágyat !
Ha tetszett a bejegyzés, recept, készítsd el te is, ha van kedved írd meg a véleményed,örülnék neki! Csatlakozhatsz a rendszeres olvasókhoz, vagy követheted a Rozmaring & ibolya Facebook oldalát is, hogy ne maradj le a blog újdonságokról !
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése