Lesz is belőle málna krémleves mascarpone fagylalttal mandula forgácsokkal. Utána pedig egy igazi helyi specialitás, malacsült nem akármilyen , nyárson sült. A piac mellett egy kis bolt, ahol a város egyik legfinomabb ilyen sültjét árulják, a bárány már elfogyott sajnos mire mi odaértünk. De Szerbiában nem nehéz nyárson sült malacot, bárányt venni mert rengeteg hasonló sütöde létezik, nem csak az éttermek sütnek nyárson
,forognak a nyársak sok felé, lehet venni- vinni kinek melyik része tetszik. A legnagyobb forgalmat mégis az ünnepek környékén bonyolítják ilyenkor sok háztartásban így oldják meg vendégeskedést.
Ez lett az ebédünk:
málna krémleves mascarpone fagylalttal mandula forgácsokkal
- 500 g málna -ból
- 4 dl joghurt-tal
- méz
- mandula forgács hozzáadásával
- mascarpone fagylalt-tal
A gondosan megmosott málna pár csepp mézzel és a joghurttal összeturmixolvaszinte azonnal tálalható is, különlegessé tehetjük ha tányéronként egy gombóc mascarpone fagylaltot adunk hozzá .Málna díszítéssel és mandula szórással tálaljuk.
A malacpecsenye salátával zöldségekkel
Került még az asztalra kevéske kecske- és juh sajt is az előbbi fügével míg a juh sajt retekkel, paprikával -paradicsommal .
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése