Könnyű és finom, nem utolsó sorban egyszerűen, gyorsan elkészíthető ételt mutatok most.
Budapesti konyhám egyik kedvenc fogása volt, immáron több mint egy évtizede, hogy fénykorát élte nálam ez az étel, s most, hogy télen is virít az erkélyünkön a kakukkfű, újra előkerült a feledésből.
Vékony hússzeleteket készítünk, enyhén sózzuk tengeri sóval mindkét oldalukon és meghintjük frissen őrölt színes borssal őket. Feltekerjük hengereket formázva belőlük, majd sonkába burkoljuk és ha szükséges megtűzzük fogpiszkálóval, hogy ne essenek szét. Kivajazott tűzálló tálba helyezzük a húsroládokat és a morzsolt kakukkfűvel elkevert joghurttal felöntjük annyira, hogy szinte teljesen ellepje a húsokat.
Eztán bőven megszórjuk reszelt sajttal és közepesen meleg sütőben 25-30 perc alatt pirosra sütjük. .
Ideális vendégséghez, amíg felkínáljuk az aperítivet addigra el is készül .
Hozzávalók :
- 8 szelet vékony sertés szelet ( karaj -, vagy comb )
- 4 szelet sonka / pármai/ ( mindegyiket félbe vágjuk = 8 szelet)
- 100 g félkemény sajt ( ementáli -, trappista-, óvári -. masdamer stb
- 2-3 dl natúr joghurt
- 4-5 friss kakukk fű ágacska vagy morzsolt szárított kakukkfű 2 mokkás kanállal
- tengeri só
- őrölt színes bors
Jó étvágyat !
Ha tetszett a bejegyzés, recept, készítsd el te is, ha van kedved írd meg a véleményed,örülnék neki! Csatlakozhatsz a rendszeres olvasókhoz, vagy követheted a Rozmaring & ibolya Facebook oldalát is, hogy ne maradj le a blog újdonságokról !
📷https://www.instagram.com/rozmaringesibolya/
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése