2014. december 17., szerda

Joghurtos sertés szelet


Könnyű és finom, nem utolsó sorban  egyszerűen, gyorsan  elkészíthető ételt  mutatok most.

Budapesti konyhám egyik kedvenc fogása volt, immáron  több mint egy évtizede, hogy fénykorát élte nálam ez az étel,  s most, hogy télen is  virít az erkélyünkön  a  kakukkfű, újra előkerült  a  feledésből.



Vékony hússzeleteket készítünk, enyhén sózzuk tengeri sóval mindkét oldalukon  és meghintjük  frissen őrölt színes borssal őket. Feltekerjük hengereket formázva belőlük, majd  sonkába burkoljuk  és ha szükséges megtűzzük fogpiszkálóval, hogy ne essenek szét. Kivajazott tűzálló tálba  helyezzük a  húsroládokat és  a   morzsolt  kakukkfűvel  elkevert joghurttal  felöntjük annyira, hogy szinte teljesen ellepje a  húsokat.






 Eztán bőven megszórjuk reszelt sajttal  és közepesen meleg sütőben 25-30 perc alatt   pirosra  sütjük. .
Ideális vendégséghez, amíg  felkínáljuk  az aperítivet addigra el is készül .




Hozzávalók :


  • 8 szelet vékony sertés szelet  ( karaj -, vagy comb )
  • 4 szelet sonka / pármai/    ( mindegyiket  félbe vágjuk  =  8 szelet)
  • 100 g   félkemény sajt  ( ementáli -, trappista-, óvári -. masdamer  stb
  • 2-3 dl  natúr joghurt
  • 4-5 friss kakukk fű ágacska vagy morzsolt   szárított  kakukkfű 2 mokkás kanállal
  • tengeri só
  • őrölt színes bors    





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Printfriendly