2014. december 17., szerda

Joghurtos sertés szelet

joghurtos sertés szelet rizzsel

Könnyű és finom, nem utolsó sorban  egyszerűen, gyorsan  elkészíthető ételt  mutatok most.

Budapesti konyhám egyik kedvenc fogása volt, immáron  több mint egy évtizede, hogy fénykorát élte nálam ez az étel,  s most, hogy télen is  virít az erkélyünkön  a  kakukkfű, újra előkerült  a  feledésből.


joghurtos  sertés szelet

Vékony hússzeleteket készítünk, enyhén sózzuk tengeri sóval mindkét oldalukon  és meghintjük  frissen őrölt színes borssal őket. Feltekerjük hengereket formázva belőlük, majd  sonkába burkoljuk  és ha szükséges megtűzzük fogpiszkálóval, hogy ne essenek szét. Kivajazott tűzálló tálba  helyezzük a  húsroládokat és  a   morzsolt  kakukkfűvel  elkevert joghurttal  felöntjük annyira, hogy szinte teljesen ellepje a  húsokat.


joghurtos  sertés szelet




 Eztán bőven megszórjuk reszelt sajttal  és közepesen meleg sütőben 25-30 perc alatt   pirosra  sütjük. .
Ideális vendégséghez, amíg  felkínáljuk  az aperítivet addigra el is készül .


sonsa-sajt  kakukkfű


Hozzávalók :


  • 8 szelet vékony sertés szelet  ( karaj -, vagy comb )
  • 4 szelet sonka / pármai/    ( mindegyiket  félbe vágjuk  =  8 szelet)
  • 100 g   félkemény sajt  ( ementáli -, trappista-, óvári -. masdamer  stb
  • 2-3 dl  natúr joghurt
  • 4-5 friss kakukk fű ágacska vagy morzsolt   szárított  kakukkfű 2 mokkás kanállal
  • tengeri só
  • őrölt színes bors    




joghurtos  sertés szelet
Jó étvágyat !
Ha tetszett a bejegyzés, recept, készítsd el te is, ha van kedved írd meg a véleményed,örülnék neki! Csatlakozhatsz a rendszeres olvasókhoz, vagy követheted a Rozmaring & ibolya Facebook oldalát is, hogy ne maradj le a blog újdonságokról !
📷https://www.instagram.com/rozmaringesibolya/

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Printfriendly