Dió & csokoládé narancshéjjal kombinálva ...... igazi karácsonyi ízek és illatok ...
Klasszikus cukrász sütemények közé sorolhatjuk a moszkauert, ezt egyszerűen nem lehet abbahagyni olyan finom. Nem tudom otthon ki milyen gyakran készíti el, a cukrászdák állandó kínálatában megtalálható az apró süteményes pultban, kár lenne lehagyni az ünnepi apró süteményes tálról.
Elkészítése nem bonyolult, de kíván némi időt .
Kissé gorombára darált tisztított dióbelet keverjünk el apró kockára vágott kandírozott narancshéjjal a megadott mennyiségű cukorral, vajjal, tejszínnel és a liszttel melegítsük össze.
Én először a cukrot teszem a lábasba, kicsit megolvasztom a vajjal együtt aztán adom hozzá a diós narancshéjat, tejszínt, végül a lisztet. Nem kell forrnia 80-90 fok az ajánlott hőmérséklet. Az így kapott masszát hagyjuk kicsit kihűlni, hogy könnyebben dolgozhassunk vele és sütőpapírral bélelt lemezre kicsi halmokat készítünk belőle kanál segítségével. Ügyeljünk, hogy halmok kb. 5 cm távolságra legyenek, mert sülés közben nőnek, laposodnak a moszkauerek.
180-200 fokon süssük 12 percig, míg a széle elvékonyodik karamelizálódik.Mikor félig kihűlt spakli vagy széles kés segítségével lazítsuk fel a papírról, s ha kihűlt a sima oldalát mártsuk gőzfelett olvasztott kicsit visszahűtött csokoládéba, majd csokis felével felfelé tegyük rácsra szikkadni. Ha már félig megszilárdult a csokoládé, mintázzuk recés végű kártyával ( esetleg késsel).
Hozzávalók:
Jó étvágyat !
Ha tetszett a bejegyzés, recept, készítsd el te is, ha van kedved írd meg a véleményed,örülnék neki! Csatlakozhatsz a rendszeres olvasókhoz, vagy követheted a Rozmaring & ibolya Facebook oldalát is, hogy ne maradj le a blog újdonságokról !
📷https://www.instagram.com/rozmaringesibolya/
Klasszikus cukrász sütemények közé sorolhatjuk a moszkauert, ezt egyszerűen nem lehet abbahagyni olyan finom. Nem tudom otthon ki milyen gyakran készíti el, a cukrászdák állandó kínálatában megtalálható az apró süteményes pultban, kár lenne lehagyni az ünnepi apró süteményes tálról.
Elkészítése nem bonyolult, de kíván némi időt .
Kissé gorombára darált tisztított dióbelet keverjünk el apró kockára vágott kandírozott narancshéjjal a megadott mennyiségű cukorral, vajjal, tejszínnel és a liszttel melegítsük össze.
Én először a cukrot teszem a lábasba, kicsit megolvasztom a vajjal együtt aztán adom hozzá a diós narancshéjat, tejszínt, végül a lisztet. Nem kell forrnia 80-90 fok az ajánlott hőmérséklet. Az így kapott masszát hagyjuk kicsit kihűlni, hogy könnyebben dolgozhassunk vele és sütőpapírral bélelt lemezre kicsi halmokat készítünk belőle kanál segítségével. Ügyeljünk, hogy halmok kb. 5 cm távolságra legyenek, mert sülés közben nőnek, laposodnak a moszkauerek.
180-200 fokon süssük 12 percig, míg a széle elvékonyodik karamelizálódik.Mikor félig kihűlt spakli vagy széles kés segítségével lazítsuk fel a papírról, s ha kihűlt a sima oldalát mártsuk gőzfelett olvasztott kicsit visszahűtött csokoládéba, majd csokis felével felfelé tegyük rácsra szikkadni. Ha már félig megszilárdult a csokoládé, mintázzuk recés végű kártyával ( esetleg késsel).
Hozzávalók:
- 160 g tisztított dióbél durvára darálva
- 160 g cukor
- 160 g kandírozott narancshéj
- 20 g vaj
- 100 g tejszín
- 10 g liszt
Jó étvágyat !
Ha tetszett a bejegyzés, recept, készítsd el te is, ha van kedved írd meg a véleményed,örülnék neki! Csatlakozhatsz a rendszeres olvasókhoz, vagy követheted a Rozmaring & ibolya Facebook oldalát is, hogy ne maradj le a blog újdonságokról !
📷https://www.instagram.com/rozmaringesibolya/
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése