Régóta foglalkoztat a kérdés, hogyan készítsünk itthon müzliszeletet,így aztán nem sok kellett hozzá, hogy kipróbáljam amint egy erről szóló receptet megláttam. Talán nem tartottam be az előírásokat pontosan(szokásom szerint, megyek a magam feje után sütés -főzés közben) a tradicionális híres- neves receptek kivételével gyakran rögtönözök, nem lett tökéletes a müzliszeletem . Bár az ízét kifogástalanak ítéltem, még sem sikerült "perfekt " müzliszeletet készítenem.Valahogy nem állt rendesen össze ,vagyis nem szeletelhető szépen az én próba alkotásom, kicsit ragad is .Elfogyott több mint a fele, így is a másik fele azonban egy kósza ötlettől vezéreltetve a szaloncukorként végezte szerencsénkre, mondhatom, mert nagyon megtetszett s hamarosan következik a folytatás.
Ami teljesen érthető, van benne jó sok aszalt gyümölcs,olajos mag, méz sőt még rumos mazsolával is felturbóztam,végül finom csokoládé burkot is kapott .
Árpa pehellyel dolgoztam,(de zab-,rozs-,búza-, pehely is lehetett volna) mert az volt itthon azt először mint rendesen házi müzli készítés alkalmával szárazon kicsit megpirítom. ( én így szeretem ).
Tetszés szerint zab-, búza-, vagy rozs pehelyet keverhetjők is vegyesen.
Apróra vágott aszaltgyümölcsöket durvára vágott diót, mogyorót, mandulát adok hozzá és a mézzel átkeverem, mivel nem hűlt még ki teljesen az árpa pehely remekül összeáll . Gyümölcs kenyér formába simítom. Jól belenyomkodom és kész, kiborítva szikkasztom szeletelésig.
Ez lett volna a müzli szelet receptje.
Innen már csak egy lépés a szaloncukorig mivel jól formázható a "massza" semmi más dolgom mint S aprítóban átkeverni és a rumos mazsolát beledolgozva szaloncukor formára igazítani végül olvasztott csokoládéban megmártani majd kivárni míg megköt a csokoládé és becsomagolni.
ennél egészségesebbb szaloncukrot el sem tudok képzelni.
A szaloncukor szezon után készíthetünk bon -bonokat hasonló módon csak a csomagoláson kell kicsit változtatni.
Ha tetszett a bejegyzés, recept, készítsd el te is, írd meg a véleményed, csatlakozz a rendszeres olvasókhoz,kövesd a Rozmaring & ibolya Facebook oldalát is!
Nem bántásnak szánom, segítségnek: tán lenne megjegyzés, olvasás, ha nem fekete alap lenne, rajta a fehéren villogó betűk elől gyorsan elmenekülök én is.
VálaszTörlés