Éttermi kalauz


Kínos pillanatok az  étteremben?

A napokban  újra néztem   Garry Marshall, Pretty Woman ( magyarul Micsoda nő ) című filmjét!
Remek vígjáték, Julia Roberts és Richard  Gere  főszereplésével. Biztos vagyok benne  nem én vagyok az egyetlen  aki  az elmúlt közel két évtized alatt sokadszorra látta már.







Most ezt  az éttermi jelenetet szeretném kiragadni  és ennek kapcsán indult gondolatokat követve  indítani egy új oldalt  a Rozmaring & ibolya oldalon.
Kicsit körbe járni az éttermi etikettet.Ismerkedni a  terített asztal kultúrájával ha szabad így nevezni  és persze  időnként  tükröt tartani és bemutatni  milyen könnyű tévedni  az útvesztőben vagy lehet-e lavírozni  az írott és íratlan  szabályok  közt.



Miről lesz majd szó?

Néhány téma  előzetes :

Nem tudjuk  mit takarnak az elnevezések az étlapon?( hortobágyi, debreceni,hentes, stb  módra  készült ételek magyarázata elkészítési módja)

Milyen evőeszközt  mire használjunk  és hogyan ?( Segít-e ha ránézünk a terítékre, elárul-e valamit  milyen fogások  következnek, az evőeszközöket milyen milyen sorrendben helyezték el)
Elkerülhető  az  éttermi baki ?
Hogyan készüljünk fel ?

Ezekre  a kérdésekre és még  sok másra  próbálok választ keresni   ezen az oldalon.

Böngéssz velem és  kérdezz bátran !



Nem kell ahhoz étterembe menni, hogy apróbb bakik és melléfogások áldozatai legyünk:





































Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Printfriendly