2010. december 25., szombat

Békés boldog ünnepeket !

Karácsonyi  ebéd:




étvágy gerjesztő:
  • Vegyes saláta ágyon kínált  fűszeres -magos juh sajt kockák   /  KIR





  • Gyömbéres cékla krémleves tejszínnel
 















A cékla csodálatos színe szerintem nagyon illik  karácsonyi  asztalra.
Gyömbérrel párosítva pedig egy  igazán  melegítő téli leves lesz  így.  













  • Rozmaringos kacsasült flambírozva, gesztenyés krumplipürével, aszalt szilvás-gránátalmás párolt káposztával,  / rosé vagy vörös borral

Nem véletlen  a rozmaring felbukkanása  a karácsonyi  menüben is.
A krumpli püré a gesztenyétől kapott ünnepi ízt  a klasszikus  kacsa-párolt káposzta párosítást pedig a gyümölcsök  emelik ki  a hétköznapi  menükből. 




  • Karácsonyi fatörzs

Tradicionális  karácsonyi sütemény ami tulajdon kép egy piskóta rolád amit tölthetünk kedvünk szerint  pikáns lekvárral , csokoládé krémmel,  karamell krémmel, gesztenye krémmel, amit szeretünk azt tegyünk  bele , majd  formázzuk fatörzs alakúra  kívül is kenjük meg  csokoládé krémmel és villával rajzoljuk, mintázzuk  meg.   tetszés szerint  a házi bonbonoktól kezdve a marcipán figurákig  díszíthetjük tovább.
 




  • kávé, tea
Jó étvágyat ! 
 Ha tetszett a bejegyzés, recept, készítsd el te is, ha van kedved írd meg a véleményed, örülnék neki! Csatlakozhatsz a rendszeres olvasókhoz, vagy követheted a Rozmaring & ibolya Facebook, Instagram vagy pinterest oldalát is, hogy ne maradj le a blog újdonságokról ! 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...