2010. december 2., csütörtök

Apró sütemény készült...., ...elfogyott ??


Zabpelyhes csók



zabpelyhes csók

Elkészült az idei első adventi sütemény, valahogy az évek során úgy alakult ennek is van  sorrendje,  -milyen sorrendben  készítem a süteményeket, nincs szabály mégis .....-   az utóbbi évtizedben  a  zabpelyhes csók  nyitja  sort.


Hozzávalói :


  • 250 g  zabpehely
  •  80 g cukor,
  •  vaníliás cukor
  •  100 g vaj
  •  2 tojás
  •  sütőpor
  • 80 g liszt



















Először is bekapcsolok egy kellemes adventi -karácsonyi zenét, aztán egy nagy serpenyőben felolvasztom a vajat,-  én személy szerint a vajat jobban  kedvelem a margarinnál de tetszés szerint használható margarin is , ráöntöm a zabpelyhet és alaposan megpirítom, közben  időnként megkeverem, ha már szép színt kapott  hozzáadom a  cukrot és a vaníliás cukrot is majd tovább kevergetem míg a cukor is elolvad. Ekkor lehúzom  a tűzről,várok egy kicsit míg hűl, aztán mikor már a kellő hőmérsékletre hűlt  a ( tojást nem kapja össze a  hő) hozzáadom a tojásokat, lisztet és a sütőport, jól összekeverem és két kiskanál segítségével   halmokat formázok belőle, amit sütőpapírral bélelt sütőlapra teszek és  meleg sütőben  megsütöm. Úgy tíz- tizenkét perc múlva már érezhető a kellemes illata. Jól záródó fém dobozban sokáig eltartható, bár nekünk olyan nagyon ízlik,  nem tart ki az első sütés karácsonyig, sütök mindig egy további adagot is ha nagyon fogy.




Jó étvágyat ! 
Ha tetszett a bejegyzés, recept, készítsd el te is, ha van kedved írd meg a véleményed,örülnék neki! Csatlakozhatsz a rendszeres olvasókhoz, vagy követheted a Rozmaring & ibolya Facebook oldalát is, hogy ne maradj le a blog újdonságokról !

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...