Zabpelyhes csók
Hozzávalói :
- 250 g zabpehely
- 80 g cukor,
- vaníliás cukor
- 100 g vaj
- 2 tojás
- sütőpor
- 80 g liszt
Először is bekapcsolok egy kellemes adventi -karácsonyi zenét, aztán egy nagy serpenyőben felolvasztom a vajat,- én személy szerint a vajat jobban kedvelem a margarinnál de tetszés szerint használható margarin is , ráöntöm a zabpelyhet és alaposan megpirítom, közben időnként megkeverem, ha már szép színt kapott hozzáadom a cukrot és a vaníliás cukrot is majd tovább kevergetem míg a cukor is elolvad. Ekkor lehúzom a tűzről,várok egy kicsit míg hűl, aztán mikor már a kellő hőmérsékletre hűlt a ( tojást nem kapja össze a hő) hozzáadom a tojásokat, lisztet és a sütőport, jól összekeverem és két kiskanál segítségével halmokat formázok belőle, amit sütőpapírral bélelt sütőlapra teszek és meleg sütőben megsütöm. Úgy tíz- tizenkét perc múlva már érezhető a kellemes illata. Jól záródó fém dobozban sokáig eltartható, bár nekünk olyan nagyon ízlik, nem tart ki az első sütés karácsonyig, sütök mindig egy további adagot is ha nagyon fogy.
Jó étvágyat !
Ha tetszett a bejegyzés, recept, készítsd el te is, ha van kedved írd meg a véleményed,örülnék neki! Csatlakozhatsz a rendszeres olvasókhoz, vagy követheted a Rozmaring & ibolya Facebook oldalát is, hogy ne maradj le a blog újdonságokról !
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése