2010. december 19., vasárnap

Meggyújtottuk 4.gyertyát isMilyen legyen az ünnepi teríték ? Már csak néhány nap van karácsonyig, ideje megtervezni az ünnepi menüt, ha még nem tettük volna eddig, a terítéket, átgondolni a vendég listát. Bevásárlás, előkészületek  amit lehet előkészíteni, ne maradjon minden az utolsó percre, így telt ez  a hétvége.
Beugrottunk a délelőtt folyamán Anyósomékhoz is .Kaptunk   tízórait, különlegeset, parázson sült füstölt húst házi savanyúsággal, vaslapon pirított kenyérrel, így könnyű volt kibírni  a késői ebédünkig.

 Mai  ünnepi menü ajánlatom :


Tejszínes fokhagyma krém leves

Bélszín szűzpecsenye koszorúban, burgonya cikkelyekkel, áfonya mártással déli gyümölcsökkel tálalvaA bélszínt vörösborban pácolom néhány óránát. A szűz pecsenyét megtisztítom a hártyáitól, körbetekerem vele a lecsöpögtetett bélszínt  hústűvel, vagy fogpiszkálóval megtűzöm, felhevített szőlőmagolajon átsütöm minden oldalról, forró sütőben készre sütöm.
A sütőből kivéve kicsit pihentetem, a hústűt eltávolítom szeletelés előtt.
A burgonyát negyedekre vágom és légkeverésés forró sütőben pirosra sütöm.
A hús sütésekor visszamaradt olajon (pecsenyelén ) az áfonyát átforgatom lassú tűzön fedő alatt párolom hozzáadva a pác lét is, narancs héj juliennt adok bele, mustárral elkeverem. Az eredmény pikáns-fanyar mártás melyet forrón kínálok a hús mellé.sajttál:  mastdamer, kéksajt, camembert, brie, gorgonzola  almával ,dióval


Ital : Tokaji Hárslevelű


1 megjegyzés:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...