2010. december 30., csütörtök

Szilveszteri menüajánló ( válogatás a teljesség igénye nélkül)

Szilveszteri menü 2010



Mit kerülhetne a vendég váró asztalra ?




Gyümölcsös-sajt tál frissen készült rozmaringos muffin kenyérkékkel, természetesen idény gyümölcsökkel, ilyenkor tél -víz idején az aszalt gyümölcsök mint szilva füge datolya,
a frissek közül
az alma, esetleg körte, dió amit ajánlok, citrusfélék   friss fűszer növények, méz -balzsam ecet, ( csak ínyenceknek)
















Pikáns narancs saláta



Amihez a salátákat megmosom, centrifugálom, csíkokra vágom. A narancsokat meghámozom, karikára vágom, vagy gerezdekre szedem és harmadolom őket. Az új hagymát, póréhagymát karikázom a sonkát csíkokra vágom. A hozzávalókat salátástálban összekeverem, shakerben összerázom a öntethez a mustárt, fehér balzsamecetet, mézet, fehér borsot pici tengeri sót.





Hozzávalói :
  • egy fej saláta
  • 15 dkg füstölt sonka
  • 2 narancs
  • csomag újhagyma vagy egy póréhagyma
  • kanál mustár dijoni vagy csípős tormás mustár
  • öntet fehér balzsamecet
  • kiskanál méz
  • frissen őrölt fehér bors ízlés szerint
  •  csipet só




füstölt húsos szalonna zöldségekkel


















káposztás rétes





füstölt sonka










sodort perec


Körül néztem kicsit,  mit ajánlanak Budapest híres vendéglátó helyei az év utolsó napjára
íme  néhány menü sor :


Kir Royal

Szárított marhasonka birsalmakrémmel és kandírozott naranccsal

Mátraaljai Hárslevelű 2008 – Borpalota Pincészet



Lángoló alma carpaccio libamájjal

Tokaji Muscat Lunel 2003 - Gundel Pincészet



Erdei gomba esszencia Sherryvel es zöldségkaviárral



Kőrák sütemény narancs aiolival

Banyászói Olaszrizling 2008 - Légli Ottó Pincészete



Rebarbara szorbet érlelt olívaolajjal



Posírozott borjúszűz szarvasgombás csicsókapürével és grillezett sütőtökkel

Szekszárdi Kékfrankos 2008 - Takler Ferenc Pincészet



Pezsgőkrémes macaron



Tonkababos csokoládé aranyfényben

Tokaji Aszú 5 puttonyos 2003 – Gundel Pincészet



Chateau Vincent Prestige Brut 2005



/ Gundel -től






Péntek Tamás a  GELLÉRT szálloda mesterszakácsa a különleges alkalomra a legnemesebb alapanyagokból készült ételeket állítja csatasorba.



Előételek■Friss kevertsaláta dresszingekkel

■Vörös lencsesaláta snidlinges házi majonézzel

■Füstölt lazac tartlet kaviárral

■Szarvasgombás kacsamáj terrin

■Gödöllői malac galantin

■Bécsi burgonyasaláta fűszeres mangalica falatokkal

■Konyakos borjúnyelv-krémmel töltött paradicsom

■Rózsaszínre sütött hátszín spárgával és kukoricával

Főételek■Rákspízek csípős indonéz mártásban

■Grillezett lazacfilé tárkonyos hollandi mártással

■Ropogós kacsasült ludaskásával

■Kakukkfüves nyúlpecsenye

■Erdei gombával töltött mangalica sült

■Vesepecsenye Colbert módra

■Borjúszűz torony libamájjal és parajjal

■Vörösboros szarvaspörkölt

Köretek■Basmati rizs

■Wok zöldségek

■Paradicsomos rakott burgonya

■Zöldfűszeres polenta

■Sáfrányos szélesmetélt zöldségszalmával

Desszertek■Málnahabos csoki cseppek

■Gesztenyés kardinális falatkák

■Opera szelet

■Somlói ízelítő

■Flódni rétes

Éjféli büfé■Korhelyleves

■Malacsült aszalt szilvás párolt káposztával és hagymás törtburgonyával

■Lencsefőzelék füstölt marhanyelvvel







És legyen még egy hagyományosnak   igazán nem mondható menü  is  szintén  Budapest  belvárosában nemrégiben nyílt Nobu  kínálatából .

A michelin csillagos Costes  ezt  kínálja  

Gerbeaud  Sörház kínálata ilyen  az év utolsó napjára.

Zila kávéház  menüje  itt található.


Budapest Hilton a bálteremben és az Icon étteremben is várja vendégeit  a menüsor  elérhetö itt


Jó válogatást  biztos mindenki talál kedvére valót a kínálatban.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...