Szilveszteri menü 2010
Mit kerülhetne a vendég váró asztalra ?
Gyümölcsös-sajt tál frissen készült rozmaringos muffin kenyérkékkel, természetesen idény gyümölcsökkel, ilyenkor tél -víz idején az aszalt gyümölcsök mint szilva füge datolya,
a frissek közül
az alma, esetleg körte, dió amit ajánlok, citrusfélék friss fűszer növények, méz -balzsam ecet, ( csak ínyenceknek)
Pikáns narancs saláta
Amihez a salátákat megmosom, centrifugálom, csíkokra vágom. A narancsokat meghámozom, karikára vágom, vagy gerezdekre szedem és harmadolom őket. Az új hagymát, póréhagymát karikázom a sonkát csíkokra vágom. A hozzávalókat salátástálban összekeverem, shakerben összerázom a öntethez a mustárt, fehér balzsamecetet, mézet, fehér borsot pici tengeri sót.
Hozzávalói :
- egy fej saláta
- 15 dkg füstölt sonka
- 2 narancs
- csomag újhagyma vagy egy póréhagyma
- kanál mustár dijoni vagy csípős tormás mustár
- öntet fehér balzsamecet
- kiskanál méz
- frissen őrölt fehér bors ízlés szerint
- csipet só
füstölt húsos szalonna zöldségekkel |
káposztás rétes |
füstölt sonka |
sodort perec |
Körül néztem kicsit, mit ajánlanak Budapest híres vendéglátó helyei az év utolsó napjára
íme néhány menü sor :
Kir Royal
Szárított marhasonka birsalmakrémmel és kandírozott naranccsal
Mátraaljai Hárslevelű 2008 – Borpalota Pincészet
Lángoló alma carpaccio libamájjal
Tokaji Muscat Lunel 2003 - Gundel Pincészet
Erdei gomba esszencia Sherryvel es zöldségkaviárral
Kőrák sütemény narancs aiolival
Banyászói Olaszrizling 2008 - Légli Ottó Pincészete
Rebarbara szorbet érlelt olívaolajjal
Posírozott borjúszűz szarvasgombás csicsókapürével és grillezett sütőtökkel
Szekszárdi Kékfrankos 2008 - Takler Ferenc Pincészet
Pezsgőkrémes macaron
Tonkababos csokoládé aranyfényben
Tokaji Aszú 5 puttonyos 2003 – Gundel Pincészet
Chateau Vincent Prestige Brut 2005
/ Gundel -től
Péntek Tamás a GELLÉRT szálloda mesterszakácsa a különleges alkalomra a legnemesebb alapanyagokból készült ételeket állítja csatasorba.
Előételek■Friss kevertsaláta dresszingekkel
■Vörös lencsesaláta snidlinges házi majonézzel
■Füstölt lazac tartlet kaviárral
■Szarvasgombás kacsamáj terrin
■Gödöllői malac galantin
■Bécsi burgonyasaláta fűszeres mangalica falatokkal
■Konyakos borjúnyelv-krémmel töltött paradicsom
■Rózsaszínre sütött hátszín spárgával és kukoricával
Főételek■Rákspízek csípős indonéz mártásban
■Grillezett lazacfilé tárkonyos hollandi mártással
■Ropogós kacsasült ludaskásával
■Kakukkfüves nyúlpecsenye
■Erdei gombával töltött mangalica sült
■Vesepecsenye Colbert módra
■Borjúszűz torony libamájjal és parajjal
■Vörösboros szarvaspörkölt
Köretek■Basmati rizs
■Wok zöldségek
■Paradicsomos rakott burgonya
■Zöldfűszeres polenta
■Sáfrányos szélesmetélt zöldségszalmával
Desszertek■Málnahabos csoki cseppek
■Gesztenyés kardinális falatkák
■Opera szelet
■Somlói ízelítő
■Flódni rétes
Éjféli büfé■Korhelyleves
■Malacsült aszalt szilvás párolt káposztával és hagymás törtburgonyával
■Lencsefőzelék füstölt marhanyelvvel
És legyen még egy hagyományosnak igazán nem mondható menü is szintén Budapest belvárosában nemrégiben nyílt Nobu kínálatából .
A michelin csillagos Costes ezt kínálja
Gerbeaud Sörház kínálata ilyen az év utolsó napjára.
Zila kávéház menüje itt található.
Budapest Hilton a bálteremben és az Icon étteremben is várja vendégeit a menüsor elérhetö itt
Jó válogatást biztos mindenki talál kedvére valót a kínálatban.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése