Igazán gyorsan elkészül, télies, mégis könnyű, krémes, illatos, egyszerű a sült alma levese .
A gyerekek körében is biztos siker!
Felnőtteknek megbolondíthatjuk pár csepp calvadossal, és már az aperitiv-et is megspóroltuk .
Hozzávalói :
- 600 g sült alma
- 2 kanál méz
- fahéj (ízlés szerint)
- 8 dl joghurt
- 5 cl calvados
- 50 g pirított dió
Amíg az almák megsülnek van időnk bármi másra, ajándékot csomagolni, szépítkezni,bár nem hosszú ez az idő sem .
A sült almákat még forrón, - én két villa segítségével,- lefejtem a magházukról, megcsorgatom bőven mézzel ( ha az alma savanykás) azért vigyázat, ez leves, bevezető fogása az étkezésnek így nem szabad túl édesnek lennie!
Fahéjjal ízesítem és a joghurttal összeturmixolom.
Ennyi a teendő és már szűrhető is leveses csészékben, tányérokba!
Levesbetétként pirított dió darabokat ajánlok hozzá .
Tálaláskor a felnőtteknek még calvadossal is meglocsoljuk .
Advent idején langyosan kínálva illatos, finom étvágy gerjesztő fogás. Pikánsan savanykás az almától és joghurttól, izgalmas és illatos a fahéjtól, selymes a méztől. Talán még az ünnepi asztalon is helye lenne.
Jó étvágyat !
Ha tetszett a bejegyzés, recept, készítsd el te is, ha van kedved írd meg a véleményed, örülnék neki! Csatlakozhatsz a rendszeres olvasókhoz, vagy követheted a Rozmaring & ibolya Facebook,Instagram vagy pinterest oldalát is, hogy ne maradj le a blog újdonságokról !
📷 https://www.instagram.com/rozmaringesibolya/
🖼 https://hu.pinterest.com/rozIbolya/
🖋 https://www.facebook.com/rozmaringesibolya/
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése