2012. december 18., kedd

Illatos sült alma leves





Igazán gyorsan elkészül,  télies, mégis  könnyű, krémes, illatos, egyszerű!

Ez a    sült alma levese .

 

Igen,  talán szokatlanul hangzik, de evvel, a nyári  gyümölcslevesek  mintájára készülő levessel még a  kezdő háziasszonyok is remekelhetnek. A gyerekek  körében is biztos siker! Felnőtteknek megbolondíthatjuk pár csepp  calvadossal, és már az aperitívet is megspóroltuk .



Hozzávalói :


  • 600 g sült alma
  • 2 kanál méz
  • fahéj  (ízlés  szerint)
  • 8 dl joghurt 
  • 5 cl calvados
  • 50 g pirított dió











Amíg  az almák megsülnek  van időnk  bármi másra, ajándékot csomagolni, szépítkezni,bár nem hosszú ez az idő sem .
A sült almákat  még forrón,  - én két villa segítségével,-  lefejtem a  magházukról,  megcsorgatom  bőven mézzel ( ha az alma savanykás) azért  vigyázat,  ez leves, bevezető fogása  az étkezésnek így nem szabad túl édesnek lennie!
Fahéjjal ízesítem és  a  joghurttal összeturmixolom.
Ennyi   a teendő és már szűrhető is  leveses csészékben, tányérokba!
Levesbetétként pirított dió darabokat ajánlok hozzá . Tálaláskor a felnőtteknek  még calvadossal is meglocsoljuk .

Advent idején  langyosan kínálva  illatos, finom  étvágy gerjesztő  fogás. Pikánsan savanykás az almától és joghurttól, izgalmas és illatos  a fahéjtól, selymes a  méztől. Talán még az ünnepi asztalon is  helye lenne.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Printfriendly