2012. december 1., szombat

Bazsalikomos linzerkarika alkoholban érlelt málnavelővel



Sárga linzer tésztából, kandírozott narancs héjjal és némi bazsalikommal készült a málna likőr készítésekor visszamaradt  gyümölcs püré felhasználásával.

Adventi sütemény lesz,  a  málna likőrrel jól csúszik majd !





Gyorsan  dolgozzunk, az előkészített lisztet morzsoljuk el hideg  vajjal, majd adjuk hozzá a bazsalikomot, kandírozott narancs darabkákat( reszeléket), tojást, pici sót, vaníliát és állítsuk össze a tésztát. Ebben a  fázisban célszerű  pihenőt tartani, a tésztát hűtőbe tenni.  Fél-,egy  óra múlva folytathatjuk a munkát.
Nyújtsuk 3-4 mm vastagra a tésztát,majd kiszúróval kerek lapocskákat formázunk melyek felét, kisebb kiszúróval a közepén kiemeljük. A karikákat a  kerek lapok tetejére ültetjük és betöltjük a  málna velővel.( Lehetne ezt  dzsemmel is helyettesíteni ekkor felesleges  együtt sütni a  tésztával,  apróra vágott  dióval szórjuk meg  a tésztát, és külön süssük meg a  tésztákat majd kenjük a lekvárral és így ragasztjuk  tetejére  a karimát).

Porcukorral hintve  kínáljuk.




Hozzávalók :
100 g  porcukor ( én ezt el hagytam most mivel kandírozott narancshéjat használtam ami édes)
200 g vaj
300 g liszt
vanília
1 db tojás
tetszés szerinti  kandírozott narancshéj reszelék ( ha nincs helyettesítendő citrom reszelékkel)
2 g  morzsolt bazsalikom
200 g alkoholban érlelt málnavelő
vagy pikáns dzsem  a töltéshez

Málna velő ?? Mi is ez?   A málna likőr készítése szűrésekor visszamaradt  gyümölcs,  jó alkoholos , magas gyümölcs tartalommal, hisz  más nincs is benne. Nagyon jó lett, de be kell látnom nem készül  mindig málna likőr,  ami szintén nagyon gyümölcsös,  természetesen nem édes, határozottan málna ízű sűrű ital.Most, hogy felbontottuk  tartok  tőle nem sokáig tart majd.....




      

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...