Sárga linzer tésztából, kandírozott narancs héjjal és némi bazsalikommal készült a málna likőr készítésekor visszamaradt gyümölcs püré felhasználásával.
Adventi sütemény lesz, a málna likőrrel jól csúszik majd !
Gyorsan dolgozzunk, az előkészített lisztet morzsoljuk el hideg vajjal, majd adjuk hozzá a bazsalikomot, kandírozott narancs darabkákat( reszeléket), tojást, pici sót, vaníliát és állítsuk össze a tésztát. Ebben a fázisban célszerű pihenőt tartani, a tésztát hűtőbe tenni. Fél-,egy óra múlva folytathatjuk a munkát.
Nyújtsuk 3-4 mm vastagra a tésztát,majd kiszúróval kerek lapocskákat formázunk melyek felét, kisebb kiszúróval a közepén kiemeljük. A karikákat a kerek lapok tetejére ültetjük és betöltjük a málna velővel.( Lehetne ezt dzsemmel is helyettesíteni ekkor felesleges együtt sütni a tésztával, apróra vágott dióval szórjuk meg a tésztát, és külön süssük meg a tésztákat majd kenjük a lekvárral és így ragasztjuk tetejére a karimát).
Porcukorral hintve kínáljuk.
Hozzávalók :
100 g porcukor ( én ezt el hagytam most mivel kandírozott narancshéjat használtam ami édes)
200 g vaj
300 g liszt
vanília
1 db tojás
tetszés szerinti kandírozott narancshéj reszelék ( ha nincs helyettesítendő citrom reszelékkel)
2 g morzsolt bazsalikom
200 g alkoholban érlelt málnavelő
vagy pikáns dzsem a töltéshez
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése