2012. december 31., hétfő

Kecskesajtos- olívás keksz szilveszter éjszakára


  • 160 g  liszt (teljes kiőrlésű)
  • 100 g vaj
  • 120 g kecskesajt
  •  20 szem  olíva bogyó
  • pár csepp olívaolaj

Mindössze ennyi kell ehhez   ropogós és nagyon finom kecskesajtos-olívás kekszhez .
Akár az utolsó percben is  elkészíthető, még nem késő......

A hideg vajat  gyúrjuk  össze  a  liszttel, morzsolt  kecskesajttal apróra vágott magozott  olívabogyóval  és pár csepp olívaolajjal, némi sóval  ha a kecske sajt nem lenne elég sós.
Rúddá formázzuk, fóliában  fél órát hűtőben pihentetjük majd éles késsel 3-4 mm széles lapokat vágunk. Sütőpapírral bélel lemezen  ropogósra sütjük  12-15 perc alatt.
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts
 alt=
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Printfriendly