2012. május 11., péntek

Wellington módon készült vesepecsenye















  • 600 g bélszín
  • só,törött bors,mustár
  • olaj gomba (pép,esetleg gorombára vágva )
  • vajas tészta


A bélszínt pácolás után ( mihez az előkészített húst törött borssal hintjük, mustárral megkenjük és olajjal  megkent zsírpapírba csomagolva  hűtve tároljuk feldolgozásig) elősütjük kevés olajon.
Sütés közben forgassuk meg minden oldaláról süljön !
Kicsit kihűtjük ,hogy dolgozni tudjunk vele. Közben a megmosott ,darabolt gombát megpároljuk, fűszerezzük,só kakukkfű elegyével.
A tésztát kinyújtjuk a gombát egyenletesen elosztjuk rajta  (könnyebben dolgozunk ,ha megkenjük előtte  felvert tojással) rá helyezzük  a húst  a tésztával óvatosan beborítjuk a végeket gondosan aláhajtjuk.
Sütő edénybe helyezzük,  felvert tojással megkenjük, ízlés szerint  dekoráljuk  pl derelye vágóval vagy a leesett tészta darabokból kiszúrt figurákkal  akár masnikkal.megszórhatjuk  szezámmaggal, mákkal is.
A tésztát szurkáljuk meg néhány helyen hús a  tűvel, így  keletkezett gőzök távozni tudnak.
Forró sütőben kezdjük sütni amit később mérséklünk,míg át nem sül a hús.




A hús tömegétől érettségétől  a sütési hőmérséklettől függően változik  a sütési idő. Angolosra kb 20  perc alatt sül.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts
 alt=
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Printfriendly