- 600 g bélszín
- só,törött bors,mustár
- olaj gomba (pép,esetleg gorombára vágva )
- vajas tészta
A bélszínt pácolás után ( mihez az előkészített húst törött borssal hintjük, mustárral megkenjük és olajjal megkent zsírpapírba csomagolva hűtve tároljuk feldolgozásig) elősütjük kevés olajon.
Sütés közben forgassuk meg minden oldaláról süljön !
Kicsit kihűtjük ,hogy dolgozni tudjunk vele. Közben a megmosott ,darabolt gombát megpároljuk, fűszerezzük,só kakukkfű elegyével.
A tésztát kinyújtjuk a gombát egyenletesen elosztjuk rajta (könnyebben dolgozunk ,ha megkenjük előtte felvert tojással) rá helyezzük a húst a tésztával óvatosan beborítjuk a végeket gondosan aláhajtjuk.
Sütő edénybe helyezzük, felvert tojással megkenjük, ízlés szerint dekoráljuk pl derelye vágóval vagy a leesett tészta darabokból kiszúrt figurákkal akár masnikkal.megszórhatjuk szezámmaggal, mákkal is.
A tésztát szurkáljuk meg néhány helyen hús a tűvel, így keletkezett gőzök távozni tudnak.
Forró sütőben kezdjük sütni amit később mérséklünk,míg át nem sül a hús.
A hús tömegétől érettségétől a sütési hőmérséklettől függően változik a sütési idő. Angolosra kb 20 perc alatt sül.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése