2015. július 24., péntek

Citrom granita

Nyár van  ...
Elviselhetőbb lesz  a hőség ha a családunkat és magunkat  lehűtjük egy otthon készült tökéletes  citrom granitával. 



Elkészítése egyszerű, ha jeget használunk 3  perc alatt elkészülhet és hamarosan  szürcsölhetjük  az árnyékos teraszon   vagy  a kerti fák lombjai alatt.



Hozzávalói:


  • 200 ml szűrt citrom lé
  • 1/2 citrom  reszelt héja
  • 100 g nyírfacukor
  • 1/2 l ásványvíz  vagy 
  • 500 g jég
  • citromfű levélkék a díszítéshez  






A citromokat alaposan megmossuk, kifacsarjuk a citromlevet leszűrjük.
Egy fél citrom héját lereszeljük.


Összekeverjük  a  nyírfacukorral  a szűrt citromlevét és  a reszelt citromhéját majd felöntjük ásványvízzel ezután mélyhűtőbe helyezzük kb. 1-1,5 órára,  akkor villával átkeverjük majd ismét visszatesszük fagyni, fél óra múlva ismét átkeverjük villával és visszatesszük még 20 percre .
Tálalás előtt újból átkeverjük  .
Ha nem szeretnénk kevergetni vagy sietünk, használjunk jeget  víz helyett.
Ez esetben  a hozzávalókat késes aprítóban ( amelyik a jeget is  aprítja ) vagy  botmixerrel  apróra daráljuk.



Üveg poharakban kínáljuk  kiskanállal és  citromfűvel díszíthetjük .

Ha tetszett a bejegyzés, recept, készítsd el te is, írd meg a véleményed, csatlakozz a rendszeres olvasókhoz,kövesd a Rozmaring & ibolya Facebook oldalát is!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...