Nyár van ...
Elviselhetőbb lesz a hőség ha a családunkat és magunkat lehűtjük egy otthon készült tökéletes citrom granitával.
Elkészítése egyszerű, ha jeget használunk 3 perc alatt elkészülhet és hamarosan szürcsölhetjük az árnyékos teraszon vagy a kerti fák lombjai alatt.
Hozzávalói:
A citromokat alaposan megmossuk, kifacsarjuk a citromlevet leszűrjük.
Egy fél citrom héját lereszeljük.
Összekeverjük a nyírfacukorral a szűrt citromlevét és a reszelt citromhéját majd felöntjük ásványvízzel ezután mélyhűtőbe helyezzük kb. 1-1,5 órára, akkor villával átkeverjük majd ismét visszatesszük fagyni, fél óra múlva ismét átkeverjük villával és visszatesszük még 20 percre .
Tálalás előtt újból átkeverjük .
Ha nem szeretnénk kevergetni vagy sietünk, használjunk jeget víz helyett.
Ez esetben a hozzávalókat késes aprítóban ( amelyik a jeget is aprítja ) vagy botmixerrel apróra daráljuk.
Üveg poharakban kínáljuk kiskanállal és citromfűvel díszíthetjük .
Ha tetszett a bejegyzés, recept, készítsd el te is, írd meg a véleményed, csatlakozz a rendszeres olvasókhoz,kövesd a Rozmaring & ibolya Facebook oldalát is!
Elviselhetőbb lesz a hőség ha a családunkat és magunkat lehűtjük egy otthon készült tökéletes citrom granitával.
Elkészítése egyszerű, ha jeget használunk 3 perc alatt elkészülhet és hamarosan szürcsölhetjük az árnyékos teraszon vagy a kerti fák lombjai alatt.
Hozzávalói:
- 200 ml szűrt citrom lé
- 1/2 citrom reszelt héja
- 100 g nyírfacukor
- 1/2 l ásványvíz vagy
- 500 g jég
- citromfű levélkék a díszítéshez
A citromokat alaposan megmossuk, kifacsarjuk a citromlevet leszűrjük.
Egy fél citrom héját lereszeljük.
Összekeverjük a nyírfacukorral a szűrt citromlevét és a reszelt citromhéját majd felöntjük ásványvízzel ezután mélyhűtőbe helyezzük kb. 1-1,5 órára, akkor villával átkeverjük majd ismét visszatesszük fagyni, fél óra múlva ismét átkeverjük villával és visszatesszük még 20 percre .
Tálalás előtt újból átkeverjük .
Ha nem szeretnénk kevergetni vagy sietünk, használjunk jeget víz helyett.
Ez esetben a hozzávalókat késes aprítóban ( amelyik a jeget is aprítja ) vagy botmixerrel apróra daráljuk.
Üveg poharakban kínáljuk kiskanállal és citromfűvel díszíthetjük .
Ha tetszett a bejegyzés, recept, készítsd el te is, írd meg a véleményed, csatlakozz a rendszeres olvasókhoz,kövesd a Rozmaring & ibolya Facebook oldalát is!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése