Az utolsó Meyer citromomat használtam fel tavaly tavasszal erre a kekszre, emlékszem, nagy sikere volt.
Úti sütemény lett belőle akkor, így kettős célt szolgált, friss üde ízt ad a fogyasztójának míg a keksz "eredeti " tulajdonsága lévén azonnali , "végszükség esetén " felhasználható tartalék élelmiszer.
Természetesen házi készítésű volta miatt mentes minden adalék anyagtól.
Nem olyan szabályos mint gyári társai, a kezem munkáját tükrözi egyenletlensége, nevezzük rusztikusnak emiatt? Ízletes, garantált, jól bevált recept, nem először készült ( nem is utoljára), sőt a karácsonyi kekszek közé is bekerült.
A mákot, mindannyian szeretjük, nemrég kóstoltam mák olajat egy konyha kiállításon talán lehetne ehhez a recepthez párosítani, de ez csak egy ötlet, még a megvalósítás várat magára.
Addig is mák szórást kapott, ami díszíti is a kekszet és mák jótékony hatását is megőrzi.
Hozzávalók:
Elkészítési ideje max. 40 perc, ebből 12 perc a sütés a többi az összeállítás, ha van időnk célszerű egy órán át hűtőben pihentetni ( könnyebben dolgozunk a tésztával)
A fenti alapanyagokat a mák kivételével dolgozzuk rugalmas tésztává és formázzuk rúd alakúvá.
Ebben a fázisban célszerű fóliába csomagolva pihentetni a hűtőben egy órácskát. A pihentetés után éles késsel szeleteljük, majd tetszés szerint ( pl. villával ) mintázzuk,formázzuk.
Egyik felét mákba mártjuk, kicsit rányomkodjuk. Sütőpapírral bélelt lemezen sütjük előmelegített sütőben 12 percig, míg "színt nem kap. "
Jó étvágyat !
Ha tetszett a bejegyzés, recept, készítsd el te is, ha van kedved írd meg a véleményed,örülnék neki! Csatlakozhatsz a rendszeres olvasókhoz, vagy követheted a Rozmaring & ibolya Facebook oldalát is, hogy ne maradj le a blog újdonságokról !
📷https://www.instagram.com/rozmaringesibolya/
https://hu.pinterest.com/rozIbolya/
Úti sütemény lett belőle akkor, így kettős célt szolgált, friss üde ízt ad a fogyasztójának míg a keksz "eredeti " tulajdonsága lévén azonnali , "végszükség esetén " felhasználható tartalék élelmiszer.
Természetesen házi készítésű volta miatt mentes minden adalék anyagtól.
Nem olyan szabályos mint gyári társai, a kezem munkáját tükrözi egyenletlensége, nevezzük rusztikusnak emiatt? Ízletes, garantált, jól bevált recept, nem először készült ( nem is utoljára), sőt a karácsonyi kekszek közé is bekerült.
A mákot, mindannyian szeretjük, nemrég kóstoltam mák olajat egy konyha kiállításon talán lehetne ehhez a recepthez párosítani, de ez csak egy ötlet, még a megvalósítás várat magára.
Addig is mák szórást kapott, ami díszíti is a kekszet és mák jótékony hatását is megőrzi.
Hozzávalók:
- 250 g liszt ( vegyesen zabliszttel keverve használtam a finom lisztet fele-fele arányban)
- 60 g cukor( nádcukor)
- 50 g vaj
- 50 g kókuszzsír( helyettesíthető vajjal)
- csipet só
- 1,5 citrom leve
- 1 tojás
- 20 g mák
Elkészítési ideje max. 40 perc, ebből 12 perc a sütés a többi az összeállítás, ha van időnk célszerű egy órán át hűtőben pihentetni ( könnyebben dolgozunk a tésztával)
A fenti alapanyagokat a mák kivételével dolgozzuk rugalmas tésztává és formázzuk rúd alakúvá.
Ebben a fázisban célszerű fóliába csomagolva pihentetni a hűtőben egy órácskát. A pihentetés után éles késsel szeleteljük, majd tetszés szerint ( pl. villával ) mintázzuk,formázzuk.
Egyik felét mákba mártjuk, kicsit rányomkodjuk. Sütőpapírral bélelt lemezen sütjük előmelegített sütőben 12 percig, míg "színt nem kap. "
Jó étvágyat !
Ha tetszett a bejegyzés, recept, készítsd el te is, ha van kedved írd meg a véleményed,örülnék neki! Csatlakozhatsz a rendszeres olvasókhoz, vagy követheted a Rozmaring & ibolya Facebook oldalát is, hogy ne maradj le a blog újdonságokról !
📷https://www.instagram.com/rozmaringesibolya/
https://hu.pinterest.com/rozIbolya/
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése