2015. január 31., szombat

Natur pisztráng tejszínes rózsabors mártással







Lágy, kellemes selymes meleg  mártás a  pisztráng mellé :


tejszínes rózsaborsos mártás


A pisztrángot  a már ismert módom megtisztítjuk, megmossuk belülről pár szál petrezselyemmel, citrommal kibéleljük és   sütőpapírba csomagolva  tepsibe helyezve  meleg  sütőben  20 perc alatt készre sütjük.

A mártást elkészítjük ez idő alatt míg sül  a hal  .

A rózsaborsot és boróka bogyót  mozsárban apróra zúzzuk. Enyhén  a vajon megpirítjuk a  serpenyőben, egy csapott evőkanál lisztet adunk hozzá,majd felöntjük  a tejszínnel, Csomó mentesre keverjük,hozzáöntjük  a fehérbort  hagyjuk még egyet rottyanni és elzárjuk a tüzet alatta.( Ne melegítsük már sokáig mert elillan  a bor!)   Szemes borssal díszíthetjük .




A halat  a bőrétől  gerincétől eltávolítva helyezzük   tányérokra és mellé  kínáljuk  a meleg mártást,   sütőtökös brióst  és a  sült-, tököt és céklát ( ilyenkor télen) . Nyáron friss zöld salátákkal tálalom.

Jó étvágyat !



Hozzávalók :



  • Személyenként egy   kisebb pisztráng
  • petrezselyem zöld
  • citrom
  • tengeri vagy himalaya só


a mártáshoz:



  • 1 dl tejszín
  • 0,5 dl  száraz fehér bor
  • 15 g vaj
  • kávés kanál  rózsabors 
  • 4-5 szem  borókabogyó
  • tengeri vagy himalaya só
  • 1 evőkanál teljes kiőrlésű liszt




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...