Lágy, kellemes selymes meleg mártás a pisztráng mellé :
tejszínes rózsaborsos mártás
A pisztrángot a már ismert módom megtisztítjuk, megmossuk belülről pár szál petrezselyemmel, citrommal kibéleljük és sütőpapírba csomagolva tepsibe helyezve meleg sütőben 20 perc alatt készre sütjük.
A mártást elkészítjük ez idő alatt míg sül a hal .
A rózsaborsot és boróka bogyót mozsárban apróra zúzzuk. Enyhén a vajon megpirítjuk a serpenyőben, egy csapott evőkanál lisztet adunk hozzá,majd felöntjük a tejszínnel, Csomó mentesre keverjük,hozzáöntjük a fehérbort hagyjuk még egyet rottyanni és elzárjuk a tüzet alatta.( Ne melegítsük már sokáig mert elillan a bor!) Szemes borssal díszíthetjük .
A halat a bőrétől gerincétől eltávolítva helyezzük tányérokra és mellé kínáljuk a meleg mártást, sütőtökös brióst és a sült-, tököt és céklát ( ilyenkor télen) . Nyáron friss zöld salátákkal tálalom.
Jó étvágyat !
Hozzávalók :
- Személyenként egy kisebb pisztráng
- petrezselyem zöld
- citrom
- tengeri vagy himalaya só
a mártáshoz:
- 1 dl tejszín
- 0,5 dl száraz fehér bor
- 15 g vaj
- kávés kanál rózsabors
- 4-5 szem borókabogyó
- tengeri vagy himalaya só
- 1 evőkanál teljes kiőrlésű liszt
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése