Mi is ez tulajdonképpen ?
Miniszendvics?
Falatka?
Snack?
Könnyű " szélfútta" leveles tészta " minikosár" amit tetszés szerint tölthetünk krémekkel vagy salátával. Rendkívül mutatós és "elegáns" falat.
Most a Szerb újévi köszöntő koccintáshoz készült egy egyszerű kéksajtos krémmel töltve.
A sajt krémhez kéksajtot, vajat , lilahagymát chili paprikát himalaya sót, joghurtot kevertem ki lágy krémes állagúra.
A tésztához leveles tésztát nyújtsuk ki téglalap alakúra 1 cm vastagra. Válasszunk két egymásba illeszhető kiszúrót, a kisebbik legyen kb. 1 cm kisebb a nagyobbtól.
Szúrjunk ki egy nagyobb kört, ezt helyezzük a sütőpapírral bélelt sütőlemezre. Majd szúrjunk még egy nagy kört amit szúrjunk ki a kisebb kiszúróval, az így kapott peremet helyezzük az előzőleg kiszúrt körre a középső kört pedig mellé, ez lesz majd a kalap. Így folytassuk amíg el nem fogy a tészta.
Forró sütőben 200 fokon süssük 10 percig majd mérsékelve a hőfokot további 10 percig .
Ha túlságosan feljönne a középső rész ( a kosár közepe) azt nyugodtan szakítsuk át, nyomjuk kicsit vissza. Így kapott kosarat töltsük meg a töltelékkel, jelen esetben a sajt krémmel, majd zárjuk le a sapkával.
Tálcára "ültetve " parmezánnal hintettem meg a kész "süteményeket".
Percek alatt elfogyott".
Hozzávalók :
csomag kész leveles tészta
30 g parmezán
150 g kéksajt
50 g vaj
himalaya só
10 g chili
2 dl natur joghurt
Miniszendvics?
Falatka?
Snack?
Könnyű " szélfútta" leveles tészta " minikosár" amit tetszés szerint tölthetünk krémekkel vagy salátával. Rendkívül mutatós és "elegáns" falat.
Most a Szerb újévi köszöntő koccintáshoz készült egy egyszerű kéksajtos krémmel töltve.
A sajt krémhez kéksajtot, vajat , lilahagymát chili paprikát himalaya sót, joghurtot kevertem ki lágy krémes állagúra.
A tésztához leveles tésztát nyújtsuk ki téglalap alakúra 1 cm vastagra. Válasszunk két egymásba illeszhető kiszúrót, a kisebbik legyen kb. 1 cm kisebb a nagyobbtól.
Szúrjunk ki egy nagyobb kört, ezt helyezzük a sütőpapírral bélelt sütőlemezre. Majd szúrjunk még egy nagy kört amit szúrjunk ki a kisebb kiszúróval, az így kapott peremet helyezzük az előzőleg kiszúrt körre a középső kört pedig mellé, ez lesz majd a kalap. Így folytassuk amíg el nem fogy a tészta.
Forró sütőben 200 fokon süssük 10 percig majd mérsékelve a hőfokot további 10 percig .
Ha túlságosan feljönne a középső rész ( a kosár közepe) azt nyugodtan szakítsuk át, nyomjuk kicsit vissza. Így kapott kosarat töltsük meg a töltelékkel, jelen esetben a sajt krémmel, majd zárjuk le a sapkával.
Tálcára "ültetve " parmezánnal hintettem meg a kész "süteményeket".
Percek alatt elfogyott".
Hozzávalók :
csomag kész leveles tészta
30 g parmezán
150 g kéksajt
50 g vaj
himalaya só
10 g chili
2 dl natur joghurt
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése