2015. január 22., csütörtök

Vol au vent

Mi is ez tulajdonképpen ?



Miniszendvics?
Falatka?
Snack?

Könnyű " szélfútta" leveles tészta " minikosár" amit tetszés szerint tölthetünk krémekkel vagy salátával. Rendkívül mutatós és "elegáns" falat.

Most  a Szerb újévi köszöntő koccintáshoz készült egy egyszerű kéksajtos krémmel töltve.

A sajt krémhez  kéksajtot, vajat , lilahagymát chili paprikát himalaya sót, joghurtot kevertem ki lágy krémes állagúra.

A tésztához  leveles tésztát nyújtsuk ki  téglalap alakúra 1 cm vastagra. Válasszunk két egymásba illeszhető kiszúrót, a kisebbik  legyen  kb. 1 cm  kisebb  a nagyobbtól.
Szúrjunk ki egy nagyobb kört, ezt helyezzük  a sütőpapírral bélelt sütőlemezre. Majd szúrjunk még egy nagy  kört  amit  szúrjunk ki a  kisebb  kiszúróval, az így kapott  peremet helyezzük az előzőleg kiszúrt körre  a középső  kört pedig mellé, ez lesz majd  a kalap. Így folytassuk amíg el nem fogy a  tészta.
Forró sütőben 200 fokon süssük 10 percig majd mérsékelve  a hőfokot további  10 percig .
Ha túlságosan feljönne  a középső rész  ( a kosár közepe) azt nyugodtan szakítsuk át, nyomjuk kicsit vissza. Így kapott kosarat töltsük meg a  töltelékkel, jelen esetben  a sajt krémmel, majd zárjuk le  a sapkával.
Tálcára "ültetve  " parmezánnal hintettem meg  a  kész "süteményeket".

Percek alatt elfogyott".

Hozzávalók :

csomag  kész leveles tészta
30 g parmezán
150 g kéksajt
50 g vaj
himalaya só
10 g chili
2 dl  natur joghurt



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts
 alt=
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Printfriendly