Könnyű meleg vacsora vagy hús mentes főétkezés lehet a "megmaradt kenyérből " ha gombát és sült paprikát kínálunk mellé az alábbi módon .
A maradék kenyeret apró kockákra vágjuk vagy tördeljük. Serpenyőben egy kanál olíva olajon megpirítjuk.
Ezt követően tűzálló tálba rendezzük.
A serpenyőbe ezután egy darab vajon megdinszteljük az apróra vágott vöröshagymát majd a fokhagymát is.
A gombát megmossuk megtisztítjuk ha túl nagyok lennének, daraboljuk( félbe negyedelve vagy szeletelve tetszés szerint)
5-5 percig pároljuk a fűszerekkel együtt majd fedő alatt pihentetjük még 2-3 percet.
A gombákat a kenyérre öntjük, beborítjuk sült paprikával tejföllel, reszelt sajttal.
Előmelegített sütőben 200 fokon sütjük 20-25 percet.
Tálalás előtt meghinthetjük apróra vágott petrezselyemmel, zöld fűszerrel ( esetleg bazsalikom pestoval).
Könnyű száraz fehér bort ( esetleg rosét ) ajánlok mellé.
Hozzávalói :
Jó étvágyat !
Tálalás előtt meghinthetjük apróra vágott petrezselyemmel, zöld fűszerrel ( esetleg bazsalikom pestoval).
Könnyű száraz fehér bort ( esetleg rosét ) ajánlok mellé.
Hozzávalói :
- 2-3 szelet "másnapos " kenyér ( lehetőleg házi kenyér, teljes kiőrlésű-, ,graham -, vagy rozs lisztből készült)
- 20 g olívaolaj
- 20 g vaj
- 1 fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 kg gomba (sampion)
- 450 g tejföl
- 100 g ementáli sajt
- 3-4 parázson ( faszénén) sült paprika
- 1-2 g kakukkfű, borsikafű, oregano
- csokor petrezselyem vagy más friss fűszernövény
- himalaya só
- frissen őrölt színes bors
Jó étvágyat !
Ha tetszett a bejegyzés, recept, készítsd el te is, ha van kedved írd meg a véleményed, örülnék neki! Csatlakozhatsz a rendszeres olvasókhoz, vagy követheted a Rozmaring & ibolya Facebook, Instagram vagy pinterest oldalát is, hogy ne maradj le a blog újdonságokról !
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése