2015. január 25., vasárnap

Gomba felfújt

Könnyű  meleg vacsora  vagy  hús mentes főétkezés lehet  a  "megmaradt kenyérből " ha  gombát és  sült paprikát kínálunk mellé az alábbi módon .












A maradék kenyeret  apró kockákra vágjuk   vagy tördeljük. Serpenyőben egy kanál olíva olajon megpirítjuk.
Ezt követően tűzálló tálba rendezzük.
A serpenyőbe ezután egy darab vajon megdinszteljük  az apróra vágott vöröshagymát majd  a fokhagymát is.
A gombát megmossuk megtisztítjuk   ha túl nagyok lennének, daraboljuk( félbe  negyedelve vagy szeletelve   tetszés szerint)
5-5 percig pároljuk  a fűszerekkel együtt majd  fedő alatt  pihentetjük még 2-3 percet.
A gombákat   a kenyérre öntjük, beborítjuk sült paprikával tejföllel, reszelt sajttal. 
Előmelegített  sütőben 200 fokon sütjük   20-25 percet.
Tálalás előtt meghinthetjük   apróra vágott petrezselyemmel, zöld fűszerrel ( esetleg bazsalikom pestoval).
Könnyű száraz fehér bort ( esetleg  rosét ) ajánlok mellé.




Hozzávalói :


  • 2-3 szelet  "másnapos " kenyér ( lehetőleg házi kenyér,   teljes kiőrlésű-, ,graham -, vagy rozs lisztből készült)
  •  20 g olívaolaj
  •  20 g vaj
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  •  1 kg gomba (sampion)
  • 450 g  tejföl
  • 100 g ementáli sajt 
  • 3-4 parázson ( faszénén) sült paprika
  • 1-2 g  kakukkfű, borsikafű, oregano
  • csokor petrezselyem  vagy  más friss fűszernövény
  • himalaya só
  • frissen őrölt színes bors


Jó étvágyat ! 
Ha tetszett a bejegyzés, recept, készítsd el te is, ha van kedved írd meg a véleményed, örülnék neki! Csatlakozhatsz a rendszeres olvasókhoz, vagy követheted a Rozmaring & ibolya Facebook, Instagram vagy pinterest oldalát is, hogy ne maradj le a blog újdonságokról ! 
  

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...