Azon szerencsések közé tartozunk akik a kertben vacsorázhatnak nap mint nap.
Nyár lévén gyakran barátok is csatlakoznak hozzánk.
Jó a hangulat, mintha nyaralnánk és nyaralunk is otthon a kertben!
Nekem "csak " a harapnivaló kitalálása, feltálalása a feladatom. természetesen nem maradhat ki a körözött sem friss zöldpaprikával házi bazsalikomos kenyérkével a repertoárból:
Hozzávalók:
- 500 g juhtúró
- 50 g vaj ( ha van kajmak)
- 10 g mustár
- 1 csokor új hagyma
- 5 g fűszerpaprika ( lehet kicsit csípős is)
- 2,5 g őrölt kömény
- 10 g kapri bogyó
- 5 g himalaya só
- ( egy -két kis szardínia/elhagyható)
A túrót áttörjük vagy blenderben simává keverjük a vajjal, hozzáadjuk sorban a fűszereket, a mustárt, apróra vágott hagymát, piros paprikát, köményt és a sót, kapribogyót.
Aki szereti pikánsan egy -két szardellát is törhet bele ettől valóban különleges lesz.
Ha alaposan összekevertük a hozzávalókat hűtőben kifagyasztjuk, krémes kenhető állagot kaptunk, ezt tölthetjük zöldpaprikába, félbevágva vagy egészben amit éles késsel szeletelünk fel,
Kapribogyóval snidlinggel díszítjük . . tálaljuk....
egy pohárka rozé fröccs mellé..
Szép nyarat kívánok mindenkinek!
Jó étvágyat !
Ha tetszett a bejegyzés, recept, készítsd el te is, ha van kedved írd meg a véleményed,örülnék neki! Csatlakozhatsz a rendszeres olvasókhoz, vagy követheted a Rozmaring & ibolya Facebook oldalát is, hogy ne maradj le a blog újdonságokról !
📷 https://www.instagram.com/rozmaringesibolya/
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése