2015. július 21., kedd

Körözött




Azon szerencsések közé tartozunk  akik  a kertben vacsorázhatnak nap mint nap.
Nyár lévén   gyakran barátok is csatlakoznak  hozzánk.
Jó a hangulat,  mintha nyaralnánk és nyaralunk is otthon  a kertben!
Nekem "csak " a harapnivaló kitalálása, feltálalása a feladatom. természetesen  nem maradhat ki  a körözött sem   friss zöldpaprikával házi bazsalikomos kenyérkével  a repertoárból:

Hozzávalók:



  • 500 g juhtúró
  • 50 g vaj ( ha van kajmak)
  • 10 g mustár
  • 1 csokor új hagyma
  • 5 g fűszerpaprika ( lehet kicsit csípős is)
  • 2,5 g őrölt kömény
  • 10 g kapri bogyó
  • 5 g himalaya só
  • ( egy -két kis szardínia/elhagyható) 






A túrót áttörjük  vagy  blenderben simává keverjük a vajjal, hozzáadjuk   sorban  a fűszereket, a mustárt, apróra vágott hagymát, piros paprikát, köményt  és  a sót, kapribogyót.
Aki szereti pikánsan  egy -két szardellát is törhet bele  ettől valóban különleges lesz.
Ha alaposan összekevertük a hozzávalókat hűtőben kifagyasztjuk, krémes kenhető állagot kaptunk, ezt tölthetjük zöldpaprikába, félbevágva  vagy egészben amit éles késsel szeletelünk fel,
Kapribogyóval  snidlinggel díszítjük  . . tálaljuk....


egy pohárka  rozé fröccs mellé..
Szép nyarat  kívánok  mindenkinek!


Jó étvágyat !
Ha tetszett a bejegyzés, recept, készítsd el te is, ha van kedved írd meg a véleményed,örülnék neki! Csatlakozhatsz a rendszeres olvasókhoz, vagy követheted a Rozmaring & ibolya Facebook oldalát is, hogy ne maradj le a blog újdonságokról !
📷  https://www.instagram.com/rozmaringesibolya/

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...