2015. július 30., csütörtök

Sült paprika krém

Újabb forró hétvége,  újabb hőség roham,  a időjárás előrejelzése szerint   az elkövetkező napok  hőmérséklete : 37-38/39-37 -33  fokokban ....,de helyenként 40 fok is lehet ....,
Így telt el ez  nyár, sőt még nincs vége tart  a hőség is ...
Így volt ez 3 éve mikor elkezdtem  e bejegyzést írni aztán, valahogy nem került nyilvánosságra akkor. Most újra aktuális  az idei nyár sem hűvösebb mifelénk s a bejegyzés "sztárja " a paprikakrém nem került le   a repertoárból azóta is nagy sikernek örvend.
Ideje bemutatni:
.
sült paprika krém

 -  Semmi pánik !!
enni azért kell a hőségben is, de nem mindegy mit ...jól tudják ezt a mediterrán népek,  nálunk(biztosan ) jobban, hisz nagyobb " gyakorlatuk " van benne.  Nézzünk hát körül a déli népek étlapjain ezekben  a napokban, bátran  válogassunk onnan, biztos nem fogunk csalódni !



Kora reggel irány a piac! Nagyon korán, ekkor még nincs olyan meleg sem, nagyobb  a választék is és szebb frissebb az áru.

Sok -sok zöldség , saláta és gyümölcs " lesz  a jutalmunk "
Készítsünk nagy adag friss salátát, zöldség tálat, adhatunk mellé frissen sültet vagy halat   .....,
s remek fogás áll össze... s nem is töltünk sok időt  a tűzhely mellett.



sült paprika krém

Ideális nyári  "étel " a sült paprika   van aki csak  ezt kívánja ebben a melegben  s ...mint olyan mondhatnánk a Balkánon ez talán  nemzeti eledel  "balkanikum "általában saláta formájában fogyasztják, durvára vágott petrezselyemmel, fokhagymával megszórva,  olívaolajjal,  gyümölcsecettel, meglocsolva, jól behűtve, tényleg  nagyon finom !!!

Készítettem már belőle levest is, remek  volt.

 Találkoztam már  "vele " torta formában is ekkor tejföllel sonkával  sajttal egészült ki.
Ez adhatta az ötletet a további kísérletezéshez, míg előállt a  sült paprika krém .





sült paprika krém







sült paprika krém Amit  hideg sültek mellé ajánlok,vagy  sült zöldségekhez, de  csak úgy magában kenyérrel is   meg állja  a helyét  egy pohárka bor mellett....(is)



















Ha már kiválasztottuk a paprikákat amit megsütnénk, mossuk meg, majd szárítsuk meg őket,
ezt követően jöhet sütés.
Hagyományosan ez parázson történik, ám modern korunk háziasszonya konyhában tűzhely lapján, sőt  a sütőben is sütheti. Én ez utóbbit választom, mivel így jár a legkevesebb gonddal ( kosszal,takarítással ).
A sütőlemezt sütőpapírral borítom, majd erre helyezem a paprikákat és mehet a forró sütőbe.
Hólyagosra kell sütni az se baj ha helyenként  fekete lesz, ám  azért ügyeljünk ne égjen meg  .
Ez után  letakarva pihentetjük .Mennyiségtől függően tehetünk rá fedőt,  boríthatjuk alufóliával, van aki zacskóba  teszi, én nem egyszer csak a  kikapcsolt sütőben hagyom pár percet . A következő művelet  amikor a  héját lehúzzuk . Mindegyik az előbb leírt trükk ennek érdekében  történt, vagyis   a paprika héj minél könnyebb eltávolítása a cél.
Kész a meghámozott  sült paprikánk, lehet belőle salátát készíteni a már ismert módon. (Petrezselymet, fokhagymát apróra vágunk, meghintjük vele a sorba rakott sült paprikákat, olíva olajjal és fűszer ecettel  meglocsoljuk )Ebben az állapotban tárolható zár edényben  a  hűtőben akár napokig  is, érdemes is  belőle  egyszerre többet készíteni .
Az előbbi módon előkészített sült paprikát  mixeltem le, fűszereztem  friss bazsalikommal,  kevertem el  ízletes tejföllel a sült paprika krémhez .

sült paprika krém


Jó étvágyat ! 
Ha tetszett a bejegyzés, recept, készítsd el te is, ha van kedved írd meg a véleményed,örülnék neki! Csatlakozhatsz a rendszeres olvasókhoz, vagy követheted a Rozmaring & ibolya Facebook oldalát is, hogy ne maradj le a blog újdonságokról !
📷https://www.instagram.com/rozmaringesibolya/
      https://hu.pinterest.com/rozIbolya

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...