Első ránézésre talán nem olyan vonzó, de biztosíthatok mindenkit nagyon finom ez a
nyári barackos pite-torta.
Friss alapanyagokból készült és javasolt mielőbbi fogyasztása az összeállítás után.
Miért?
A gyümölcs azon tulajdonsága miatt elsősorban, hogy könnyen megbarnul és szerintem finomabb frissen a barackok jobbam megőrzik zamatukat .
Először egy tészta kosarat készítek ehhez most nem használtam tojást csak liszt,csipet só és joghurt segítségével állítottam össze.
Amint összeállt, kigömbölyítettem és hűtőben pihentettem fél órát. Aztán kinyújtottam gyümölcstorta formába helyeztem, eligazgattam tésztát és 20 percig 180 fokos előmelegített sütőben megsütöttem.
A tésztát még forrón bekentem fehér csokoládé reszelékkel.Célszerű lenne a csokoládét felmelegíteni vízfürdőn és úgy bekenni vele a tésztát, akkor egyenletesebb lenne, de ebben a nyári hőségben nem akartam további "melegforrást" így ezt a műveletet e fenti módon helyettesítettem.
Ha már megszilárdult a csokoládé (segíthetjük úgy, hogy kihülés után hűtőbe tesszük) folytatjuk a torta készítést.
Mascarpone habot készítünk úgy, hogy egy kanál tejszínhabot elkeverünk a mascarpone-val és azt a csokoládé rétegre kenjük, erre jön majd a gyümölcs ( őszibarack és sárgabarack vegyesen).
Friss gyümölcsöt mosunk, hámozunk, pépesítünk amit majd rákenünk a torta tetejére és gyümölcs darabkákkal megtűzdeljük.
Ez a torta ilyen formában azonnali fogyasztásra készült, rendkívül üdítő és nagyon finom.
Vékony tészta réteg ropogós csokoládé zamatos gyümölcs együttese.Nem használtam semmilyen fűszert ezúttal így érvényesül a gyümölcsök íze a legjobban .
Ha nem azonnal fogyasztanánk arra az esetre lehetne némi zselatinnal megkötni a gyümölcspépet és citrommal megállítani a barnulást, ám ekkor figyelni kell arra is ne legyen túl savanyú, esetleg cukor hozzáadásával lehetne a megfelelő ízhatást elérni.
- Hozzávalók:
- 125 g mascarpone
- 1 evőkanál tejszínhab
- 1 kg őszibarack és sárgabarack vegyesen
- 200 g liszt
- 2 dl joghurt
- csipet só
- 80 g fehér csokoládé( tortabevonó)
Jó étvágyat !
Ha tetszett a bejegyzés, recept, készítsd el te is, ha van kedved írd meg a véleményed, örülnék neki! Csatlakozhatsz a rendszeres olvasókhoz, vagy követheted a Rozmaring & ibolya Facebook, Instagram vagy pinterest oldalát is, hogy ne maradj le a blog újdonságokról !
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése