2015. július 2., csütörtök

Körtepite



A legjobb dolog ami történhet a nyári körtével.










A hétvégi horgászatot újabban  falusi piacozással kombináljuk.
 Hajnalban  leszedik, kora reggel mire oda érünk szinte még harmatos  a zöldség -gyümölcs   amit  az erre kijelölt helyen áruba bocsátanak , Nincs tömeg ,igaz nagy választék sem csak ami ép megtermett .
De pont az   a jó benne.
Jaajjjjj úgy szeretek én piacolni !

Vasárnap körte volt  a  friss szerzemény   keddre körte pite lett belőle:

Hozzávalók:

Kakaós kevert tésztához:

  • 125 g puha vaj
  • 2 tojás
  • 0,6 dl tej
  • 60 g cukor
  • 150 g liszt
  • 1 kávés kanál  sütőpor
  • csipet só
  • 2 evőkanál kakaópor

 a tetejére:

  • 600 g  nyári körte
  • 60 g rebarba&eper  jam
  • evőkanál vágott mogyoró




A puha vajat  a tojásokkal,tejjel és cukorral habosra keverjük.
A liszthez hozzá adjuk a  sót,sütőport és  a kakaót, majd  a  tojáskrémhez szitáljuk.
Összekeverjük é s  a kapott lágy krémet  a sütőpapírral borított formába simítjuk.
A körtéket megmossuk,leszárítjuk  negyedeljük,magházukat eltávolítjuk és cikkekre vágjuk,majd cserépszerűen a  kakaós krémbe nyomkodjuk.
 200 fokra előmelegített sütőben  30-35  percet sütjük. Még melegen bekenjük a rebarba jam-mel
 és meghintjük  a mogyoró darabokkal.




Ha tetszett a bejegyzés, recept, készítsd el te is, írd meg a véleményed, csatlakozz a rendszeres olvasókhoz,kövesd a Rozmaring & ibolya Facebook oldalát is!

    

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts
 alt=
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Printfriendly