A legjobb dolog ami történhet a nyári körtével.
A hétvégi horgászatot újabban falusi piacozással kombináljuk.
Hajnalban leszedik, kora reggel mire oda érünk szinte még harmatos a zöldség -gyümölcs amit az erre kijelölt helyen áruba bocsátanak , Nincs tömeg ,igaz nagy választék sem csak ami ép megtermett .
De pont az a jó benne.
Jaajjjjj úgy szeretek én piacolni !
Vasárnap körte volt a friss szerzemény keddre körte pite lett belőle:
Hozzávalók:
Kakaós kevert tésztához:
- 125 g puha vaj
- 2 tojás
- 0,6 dl tej
- 60 g cukor
- 150 g liszt
- 1 kávés kanál sütőpor
- csipet só
- 2 evőkanál kakaópor
a tetejére:
- 600 g nyári körte
- 60 g rebarba&eper jam
- evőkanál vágott mogyoró
A puha vajat a tojásokkal,tejjel és cukorral habosra keverjük.
A liszthez hozzá adjuk a sót,sütőport és a kakaót, majd a tojáskrémhez szitáljuk.
Összekeverjük é s a kapott lágy krémet a sütőpapírral borított formába simítjuk.
A körtéket megmossuk,leszárítjuk negyedeljük,magházukat eltávolítjuk és cikkekre vágjuk,majd cserépszerűen a kakaós krémbe nyomkodjuk.
200 fokra előmelegített sütőben 30-35 percet sütjük. Még melegen bekenjük a rebarba jam-mel
és meghintjük a mogyoró darabokkal.
Jó étvágyat !
Ha tetszett a bejegyzés, recept, készítsd el te is, ha van kedved írd meg a véleményed,örülnék neki! Csatlakozhatsz a rendszeres olvasókhoz, vagy követheted a Rozmaring & ibolya Facebook oldalát is, hogy ne maradj le a blog újdonságokról !
📷https://www.instagram.com/rozmaringesibolya/
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése