A nyár csemegéje a főtt kukorica .Szeretjük!
Most nálunk mégis sütőben készült a kukorica.
Kísérlet, egy próbát megér. S lám bevált !
Ízletes, finom érdemes így is elkészíteni.
Miért is jó ???
Ízletes, zöldséges, friss és zsenge, puha és lédús de nem ázott ki a vitamin és ásványi anyag a főzőlébe.
Elég 10 percre bekapcsolni a sütőt ,azért utána hagyjuk még a kikapcsolt sütőben néhány percet attól függően milyen zsenge kukoricát sikerült vennünk.
Rövid idő alatt kész a nyár igazi csemegéje.
Nálunk kenyér sütés után kerül a forró sütőbe ,így "energiát spórolunk "arról nem is beszélve minél rövidebb ideig sütünk főzünk a konyhában annál kevésbé melegszik fel a levegő a lakásban.
A megmosott héjától megfosztott kukoricákat sütőpapírral bélelt sütőlemezre helyezem egymás mellé mielőtt betolnám az előmelegített sütőbe. Ha elkészült ízlés szerint sózzuk ( nem kötelező!) a mostani kukoricánk olyan zsenge, szinte édes, a férjem meg is kérdezte megcukroztad ?
Jó étvágyat !
Ha tetszett a bejegyzés, recept, készítsd el te is, ha van kedved írd meg a véleményed,örülnék neki! Csatlakozhatsz a rendszeres olvasókhoz, vagy követheted a Rozmaring & ibolya Facebook oldalát is, hogy ne maradj le a blog újdonságokról !
📷https://www.instagram.com/rozmaringesibolya/
https://hu.pinterest.com/rozIbolya/
Most nálunk mégis sütőben készült a kukorica.
Kísérlet, egy próbát megér. S lám bevált !
Ízletes, finom érdemes így is elkészíteni.
Miért is jó ???
Ízletes, zöldséges, friss és zsenge, puha és lédús de nem ázott ki a vitamin és ásványi anyag a főzőlébe.
Elég 10 percre bekapcsolni a sütőt ,azért utána hagyjuk még a kikapcsolt sütőben néhány percet attól függően milyen zsenge kukoricát sikerült vennünk.
Rövid idő alatt kész a nyár igazi csemegéje.
Nálunk kenyér sütés után kerül a forró sütőbe ,így "energiát spórolunk "arról nem is beszélve minél rövidebb ideig sütünk főzünk a konyhában annál kevésbé melegszik fel a levegő a lakásban.
A megmosott héjától megfosztott kukoricákat sütőpapírral bélelt sütőlemezre helyezem egymás mellé mielőtt betolnám az előmelegített sütőbe. Ha elkészült ízlés szerint sózzuk ( nem kötelező!) a mostani kukoricánk olyan zsenge, szinte édes, a férjem meg is kérdezte megcukroztad ?
Jó étvágyat !
Ha tetszett a bejegyzés, recept, készítsd el te is, ha van kedved írd meg a véleményed,örülnék neki! Csatlakozhatsz a rendszeres olvasókhoz, vagy követheted a Rozmaring & ibolya Facebook oldalát is, hogy ne maradj le a blog újdonságokról !
📷https://www.instagram.com/rozmaringesibolya/
https://hu.pinterest.com/rozIbolya/
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése