2015. július 20., hétfő

Kukorica, egyenesen a sütőből !

A nyár csemegéje  a főtt kukorica .Szeretjük!
Most nálunk mégis sütőben készült a kukorica.
Kísérlet, egy próbát megér. S lám  bevált !
Ízletes,  finom  érdemes  így is elkészíteni.
Miért is jó ???

Ízletes, zöldséges, friss és   zsenge,    puha és lédús de nem ázott ki a vitamin és  ásványi anyag   a főzőlébe.Elég 10 percre bekapcsolni a sütőt ,azért utána hagyjuk még a kikapcsolt sütőben néhány percet  attól függően milyen zsenge kukoricát sikerült vennünk.
Rövid idő alatt kész  a nyár igazi csemegéje.Nálunk kenyér sütés után kerül  a forró sütőbe ,így  "energiát spórolunk "arról nem is beszélve minél rövidebb ideig sütünk főzünk  a konyhában annál kevésbé melegszik  fel  a levegő  a lakásban.
A megmosott héjától megfosztott kukoricákat  sütőpapírral bélelt sütőlemezre helyezem  egymás mellé mielőtt betolnám  az előmelegített sütőbe. Ha elkészült ízlés szerint sózzuk ( nem kötelező!) a mostani kukoricánk olyan  zsenge, szinte édes, a férjem  meg is kérdezte  megcukroztad ?


Jó étvágyat !
Ha tetszett a bejegyzés, recept, készítsd el te is, ha van kedved írd meg a véleményed,örülnék neki! Csatlakozhatsz a rendszeres olvasókhoz, vagy követheted a Rozmaring & ibolya Facebook oldalát is, hogy ne maradj le a blog újdonságokról !
📷https://www.instagram.com/rozmaringesibolya/
      https://hu.pinterest.com/rozIbolya/

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Printfriendly