Nyári estéinken a kertben, .... napnyugta után kezdődik az élet, igen hosszú és forró az idei nyár kellemes felüdülést csak a késő esti órák jelentenek. Ki is használjuk, vendégek is jönnek szinte naponta.
Ezek az esték nem a nagy "eszem -iszom"-ról szólnak, bár a hőmérséklet csökkenésével az étvágyunk fokozódik, itt az együttlét, a tikkasztó nyári nap utáni leengedés, pihenés egy pohárnyi frissítő ital mellett a lényeg .
Hosszú éjszakákba nyúló beszélgetések, langyos esti szél fuvallatok kíséretében, talán évek múlva is emlékezetes lesz, szívesen gondolunk majd vissza az idei nyárra. Nagyzolok kicsit amikor azt írom garden- party", na de mégiscsak a kertünkben vagyunk, tehát valós dolgot állítok.
Természetesen nem telhet el úgy az este, hogy néhány falat ne kerüljön elő ez is hozzátartozik, sőt gondosan ügyelek arra is, hogy a visszatérő vendégeknek, mert van aki hetente rendszeresen nálunk köt ki, ne ugyanazt kelljen enniük.
Minden este más és más a kínálat!
Rendszerint könnyű zöldséges krémek, sós-, sütemények és torták, saláták, zöldségek, gyümölcsök váltogatják egymást.
A napokban egy új keksz "debütált", noha hasonló módon készült már korábban keksz is pogácsa is, azonban most mégis más lett, egészen kézen fekvő ( praktikus) okból. Valahol meglapult még egy darabka kék sajt, amiről már azt hittem nincs, nem túl nagy darab, de pont elég.
A brie sajttal ugyanaz a helyzet.
Nos mit lehetne kezdeni evvel két "értékes " alapanyaggal?
Hát persze, legyen belőle sós keksz estére!
Hozzávalói :
Egyszerűen összedolgozom a fenti anyagokat, két részre osztom és fóliában 1/2 órát pihentettem a hűtőben. Majd rúddá formázom először csak az egyik adagot, a másikat hagyom még a hidegen, ujjnyi vastagságúra sodrom, egy-másfél cm-nyi széles csíkokat vágok belőle, s kézzel kis gömbökké formázom a tésztát. A kapott golyókra ráreszelem a parmezánt, majd meghempergetem a reszelt sajtban őket.
Minden golyót egy villa hátoldalával kb középig benyomok, ettől lesz recés, majd óvatosan leemelem a villától, addig folytatom ezt a műveletet. amíg el nem fogy a tészta.
Sütőpapírral borított sütőlemezre helyezem a krékereket, előmelegített sütőben 12-13 perc alatt 200 fokon ropogósra sütöm.
Jó étvágyat !
Ha tetszett a bejegyzés, recept, készítsd el te is, ha van kedved írd meg a véleményed,örülnék neki! Csatlakozhatsz a rendszeres olvasókhoz, vagy követheted a Rozmaring & ibolya Facebook oldalát is, hogy ne maradj le a blog újdonságokról !
📷https://www.instagram.com/rozmaringesibolya/
Ezek az esték nem a nagy "eszem -iszom"-ról szólnak, bár a hőmérséklet csökkenésével az étvágyunk fokozódik, itt az együttlét, a tikkasztó nyári nap utáni leengedés, pihenés egy pohárnyi frissítő ital mellett a lényeg .
Hosszú éjszakákba nyúló beszélgetések, langyos esti szél fuvallatok kíséretében, talán évek múlva is emlékezetes lesz, szívesen gondolunk majd vissza az idei nyárra. Nagyzolok kicsit amikor azt írom garden- party", na de mégiscsak a kertünkben vagyunk, tehát valós dolgot állítok.
Természetesen nem telhet el úgy az este, hogy néhány falat ne kerüljön elő ez is hozzátartozik, sőt gondosan ügyelek arra is, hogy a visszatérő vendégeknek, mert van aki hetente rendszeresen nálunk köt ki, ne ugyanazt kelljen enniük.
Minden este más és más a kínálat!
Rendszerint könnyű zöldséges krémek, sós-, sütemények és torták, saláták, zöldségek, gyümölcsök váltogatják egymást.
A napokban egy új keksz "debütált", noha hasonló módon készült már korábban keksz is pogácsa is, azonban most mégis más lett, egészen kézen fekvő ( praktikus) okból. Valahol meglapult még egy darabka kék sajt, amiről már azt hittem nincs, nem túl nagy darab, de pont elég.
A brie sajttal ugyanaz a helyzet.
Nos mit lehetne kezdeni evvel két "értékes " alapanyaggal?
Hát persze, legyen belőle sós keksz estére!
Hozzávalói :
- 100 g kék penészes sajt ( rokfort,Danish blue vagy hasonló más sajt is jó
- 100 g brie sajt ( camember is lehet/ne)
- 100 g kajmak ( vaj i s lehet)
- só ízlés szerint ( lehetőleg himalaya frissen darálva)
- frissen őrölt színes bors ( bőven tettem bele,de ki-ki ízlése szerint adagolja)
- 1 dl joghurt
- 100 teljes kiőrlésű liszt
- 20 g reszelt parmezán
Egyszerűen összedolgozom a fenti anyagokat, két részre osztom és fóliában 1/2 órát pihentettem a hűtőben. Majd rúddá formázom először csak az egyik adagot, a másikat hagyom még a hidegen, ujjnyi vastagságúra sodrom, egy-másfél cm-nyi széles csíkokat vágok belőle, s kézzel kis gömbökké formázom a tésztát. A kapott golyókra ráreszelem a parmezánt, majd meghempergetem a reszelt sajtban őket.
Minden golyót egy villa hátoldalával kb középig benyomok, ettől lesz recés, majd óvatosan leemelem a villától, addig folytatom ezt a műveletet. amíg el nem fogy a tészta.
Sütőpapírral borított sütőlemezre helyezem a krékereket, előmelegített sütőben 12-13 perc alatt 200 fokon ropogósra sütöm.
Kicsit fűszeresebb, aromásabb a megszokottnál ,olyan "felnőttes keksz".
Annyira jól sikerült, hogy az est slágere lett perceken belül.
Ha tetszett a bejegyzés, recept, készítsd el te is, ha van kedved írd meg a véleményed,örülnék neki! Csatlakozhatsz a rendszeres olvasókhoz, vagy követheted a Rozmaring & ibolya Facebook oldalát is, hogy ne maradj le a blog újdonságokról !
📷https://www.instagram.com/rozmaringesibolya/
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése