2015. augusztus 3., hétfő

3 sajtos kréker

 Nyári estéinken a kertben,  .... napnyugta után kezdődik az élet, igen hosszú és forró az idei nyár kellemes felüdülést  csak  a késő esti órák jelentenek. Ki  is  használjuk, vendégek is jönnek  szinte naponta.



3 sajtos  keksz

Ezek az esték nem  a nagy "eszem -iszom"-ról szólnak, bár a hőmérséklet csökkenésével az étvágyunk fokozódik, itt  az együttlét, a  tikkasztó nyári nap utáni leengedés, pihenés egy pohárnyi frissítő ital mellett a lényeg .

Hosszú éjszakákba nyúló beszélgetések, langyos esti szél fuvallatok  kíséretében, talán évek múlva  is emlékezetes lesz, szívesen gondolunk majd vissza  az idei nyárra. Nagyzolok kicsit  amikor azt írom garden- party", na de  mégiscsak  a  kertünkben vagyunk, tehát valós dolgot állítok.
Természetesen   nem telhet el úgy az este, hogy néhány falat  ne kerüljön elő  ez is hozzátartozik, sőt gondosan ügyelek   arra is, hogy a visszatérő vendégeknek,  mert van aki hetente rendszeresen   nálunk köt ki, ne ugyanazt  kelljen enniük.
Minden este más és más  a kínálat!
Rendszerint könnyű zöldséges krémek, sós-, sütemények és  torták, saláták, zöldségek,  gyümölcsök váltogatják egymást.
A napokban  egy új keksz  "debütált", noha   hasonló módon készült már korábban  keksz is pogácsa is, azonban  most mégis  más lett, egészen kézen fekvő ( praktikus) okból. Valahol  meglapult még egy darabka  kék sajt,  amiről már azt hittem nincs, nem túl nagy darab, de pont elég.
A brie  sajttal ugyanaz a  helyzet.
Nos mit  lehetne kezdeni evvel két "értékes " alapanyaggal?
 Hát persze, legyen  belőle sós keksz estére!



3 sajtos  keksz



Hozzávalói :
  • 100 g  kék penészes  sajt ( rokfort,Danish blue vagy hasonló más sajt is jó
  • 100 g   brie     sajt  (  camember is  lehet/ne)
  • 100 g  kajmak    ( vaj i s lehet)
  • só ízlés szerint ( lehetőleg himalaya  frissen darálva)
  • frissen őrölt  színes bors ( bőven tettem bele,de ki-ki ízlése szerint adagolja)
  • 1 dl  joghurt
  • 100 teljes kiőrlésű liszt  
  • 20 g reszelt parmezán 




3 sajtos  keksz

Egyszerűen  összedolgozom  a  fenti anyagokat, két részre osztom és  fóliában  1/2 órát pihentettem a hűtőben. Majd rúddá formázom először csak  az egyik adagot, a másikat hagyom még a hidegen, ujjnyi vastagságúra sodrom, egy-másfél cm-nyi széles csíkokat vágok belőle, s kézzel kis  gömbökké formázom a tésztát. A kapott golyókra ráreszelem a  parmezánt, majd meghempergetem  a  reszelt sajtban őket.
Minden  golyót  egy villa  hátoldalával kb középig benyomok, ettől lesz recés, majd óvatosan leemelem  a  villától, addig folytatom ezt a műveletet. amíg  el nem fogy a tészta.
Sütőpapírral borított sütőlemezre  helyezem a  krékereket, előmelegített sütőben 12-13 perc alatt  200 fokon ropogósra sütöm.



3 sajtos  keksz

Kicsit fűszeresebb,  aromásabb a megszokottnál ,olyan "felnőttes keksz".
Annyira jól sikerült, hogy az est slágere lett perceken belül.

Jó étvágyat !
Ha tetszett a bejegyzés, recept, készítsd el te is, ha van kedved írd meg a véleményed,örülnék neki! Csatlakozhatsz a rendszeres olvasókhoz, vagy követheted a Rozmaring & ibolya Facebook oldalát is, hogy ne maradj le a blog újdonságokról !
📷https://www.instagram.com/rozmaringesibolya/


      

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...