2015. augusztus 6., csütörtök

Csípős paradicsom leves hidegen

Extra  gyorsan  kész!



100% zöldség lé, némi fűszerrel megbolondítva, tele vitaminnal !





A paradicsomokat mossuk meg, forrázzuk le  és húzzuk le a héját.
Turmixoljuk le,   adjunk hozzá kevés chili paprikát, ízlés szerint, tengeri-,vagy himalaya  sót, frissen őrölt borsot és jól hűtsük be.

Eddig 5 perc az előkészítése.




Tálaláskor adjunk bele, főtt kukoricát, friss  zöldpaprikát és  paradicsomot kockára vágva,vagy aszalt paradicsomot, zöld fűszereket, petrezselyem-, rozmaring-, kakukkfű vagy  bazsalikom zöldjét.
Meghinthetjük pár csepp olívaolajjal, még finomabb lesz  ha  az aszalt paradicsom olaját használjuk.
De nemcsak finom, hanem egészséges is. Köztudott  a paradicsomban  megtalálható az A vitamin  előanyaga  a karotin, az A vitamin zsírban oldódó vitamin, tehát anélkül nem tud hasznosulni,  célszerű  a paradicsom fogyasztásakor  rögtön  zsírt-,olajat is  bevinni  a szervezetünkbe.

A kukoricát a sütőben 10 perc alatt  így is elkészíthetjük.





Hozzávalók:



  • 1 kg érett paradicsom( tegyünk félre 1-2 darabot  a levesbetéthez)
  • 2 cső főznivaló kukorica
  • 2 zöldpaprika
  • 1 kicsi chili paprika
  • frissen őrölt bors,
  • frissen őrölt Himalaya só
  • zöld fűszerek  tetszés szerint( bazsalikom,petrezselyem,kakukkfű,rozmaring)
  • 1-2 szem aszalt paradicsom
  • pár csepp olívaolaj



 Nagyon finom  üdítő leves   percek alatt   elkészíthető!





Ha nem szeretnénk  hosszasan főzőcskézni  a  nyári nagy melegben.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...