2015. augusztus 14., péntek

Bourekitas

Könnyű és  ízletes  snack az esti  borozgatáshoz, vendégséghez.




Nálunk  a  nyár esti  " kerti-party-kon" szinte percek alatt elfogy.

Könnyű tészta burgonyás  sajtos töltelékkel ez a  bourekitas.






Hozzávalói:

  • 250 g  (teljes kiőrlésű) liszt
  • 100 kajmak vagy 1 dl olaj
  • 1 dl víz
  • csipet tengeri só
  • a töltelékhez:
  •  150 g főtt burgonya
  • 50 g fehér friss sajt
  • tengeri só
  •  frissen őrölt színes bors


A lisztet szitáljuk a munkafelületre, kanalazzuk rá  a kajmakot ( olajat) sózzuk meg és a közepébe  csináljuk kis mélyedés.Öntsük hozza   vizet és kézzel  dolgozzuk össze,gyúrjuk puha ruganyos tésztává. Tegyük félre  letakarva pihentessük fél órát.

A burgonyát  hámozzuk meg  vágjuk  kis kockákra és sós vízben főzzük puhára.Szűrjük le  és még melegen keverjük el  a sajttal, pürésítsük .Ez lesz a töltelékünk.

A tésztát nyújtsuk ki  vékonyra  ( pár mm vastagra) szaggassunk  7 cm átmérőjű korongokat, ezekre halmozzuk  a burgonyás tölteléket ( egy-egy kiskanálnyit).Hajtsuk félbe  a tésztát és formázunk félholdakat. 180 fokra előmelegített  sütőben   süssük 25 percig.

Egy őrlésnyi  színesbors és  só is  kerülhet  a tetejére .





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Printfriendly