Könnyű és ízletes snack az esti borozgatáshoz, vendégséghez.
Nálunk a nyár esti " kerti-party-kon" szinte percek alatt elfogy.
Hozzávalói:
A lisztet szitáljuk a munkafelületre, kanalazzuk rá a kajmakot ( olajat) sózzuk meg és a közepébe csináljuk kis mélyedés.Öntsük hozza vizet és kézzel dolgozzuk össze,gyúrjuk puha ruganyos tésztává. Tegyük félre letakarva pihentessük fél órát.
A burgonyát hámozzuk meg vágjuk kis kockákra és sós vízben főzzük puhára.Szűrjük le és még melegen keverjük el a sajttal, pürésítsük .Ez lesz a töltelékünk.
A tésztát nyújtsuk ki vékonyra ( pár mm vastagra) szaggassunk 7 cm átmérőjű korongokat, ezekre halmozzuk a burgonyás tölteléket ( egy-egy kiskanálnyit).Hajtsuk félbe a tésztát és formázunk félholdakat. 180 fokra előmelegített sütőben süssük 25 percig.
Egy őrlésnyi színesbors és só is kerülhet a tetejére .
Nálunk a nyár esti " kerti-party-kon" szinte percek alatt elfogy.
Könnyű tészta burgonyás sajtos töltelékkel ez a bourekitas.
Hozzávalói:
- 250 g (teljes kiőrlésű) liszt
- 100 kajmak vagy 1 dl olaj
- 1 dl víz
- csipet tengeri só
- a töltelékhez:
- 150 g főtt burgonya
- 50 g fehér friss sajt
- tengeri só
- frissen őrölt színes bors
A lisztet szitáljuk a munkafelületre, kanalazzuk rá a kajmakot ( olajat) sózzuk meg és a közepébe csináljuk kis mélyedés.Öntsük hozza vizet és kézzel dolgozzuk össze,gyúrjuk puha ruganyos tésztává. Tegyük félre letakarva pihentessük fél órát.
A burgonyát hámozzuk meg vágjuk kis kockákra és sós vízben főzzük puhára.Szűrjük le és még melegen keverjük el a sajttal, pürésítsük .Ez lesz a töltelékünk.
A tésztát nyújtsuk ki vékonyra ( pár mm vastagra) szaggassunk 7 cm átmérőjű korongokat, ezekre halmozzuk a burgonyás tölteléket ( egy-egy kiskanálnyit).Hajtsuk félbe a tésztát és formázunk félholdakat. 180 fokra előmelegített sütőben süssük 25 percig.
Egy őrlésnyi színesbors és só is kerülhet a tetejére .
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése