2015. június 22., hétfő

Cseresznyés-mogyorós tortácskák lisztmentesen





Lisztmentesen   készül és  gyorsan, ez a torta, most muffin formákban  mert így könnyebben  "szállítható " és fogyasztható  a nyári programok uzsonnájaként.
Sok fekete cseresznye és némi csokoládé is került bele  a lisztet finomra őrölt  mogyoró  helyettesíti.





Hozzávalók.

/6 tortácskához/


  • 125 g fekete cseresznye

  • 40 g  kókuszzsír
  • 40 g cukor
  • 1 tojás
  • 25 g étcsokoládé
  • 50 g őrölt mogyoró
  • porcukor  a hintéshez


A cseresznyét megmossuk, leszárítjuk,kimagozzuk.A csokoládét vízgőz felett felolvasztjuk ,belereszeljük  a kókuszzsír hagyjuk felolvadni.
A mogyorót finomra őröljük.
A tojást szétválasztjuk, a fehérjét  a cukor 2/3-val kemény habbá  verjük  a sárgáját kikeverjük a kókusz zsíros csokoládéval és cukorral.
A sütőt 180 fokra előmelegítjük.
A tojásos masszát összekeverjük  a mogyoróval, cseresznyével és végül hozzáadjuk a  tojáshabot is.
Papír kasznival bélélt muffin formába kanalazzuk, mindegyik tetejére nyomtam még egy  negyed citrom karikát és 20 percre betoltam  a sütőbe.
Ha kisült még 5 percre   kikapcsolt meleg sütőben hagytam majd rácsra szedve hagytam kihűlni.
Negyedelt citrom karikával és száras  fekete  cseresznye szemekkel  díszítve kínálom. Ízlés szerint meghinthető porcukorral is .
 .

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...