2010. július 29., csütörtök

Kukorica krémleves








Ehhez az egyszerű leveshez személyenként egy cső kukoricát főztem meg,majd éles késsel a szemeket lemorzsoltam a torzsájáról, vajon megfuttattam, felöntöttem hideg víz és tej keverékével. Forrás után már lehetett is turmixolni, ehhez merülő mixert használtam, majd néhány kanál besamel mártással beállítottam leves sűrűségét. Leves betétnek szeletelt "paradicsom húst" ajánlok.
Tálaláskor hintsük meg  friss zöld fűszerrel!




Hozzávalók :


  • személyenként egy cső zsenge kukorica
  • 1 dl tej
  • 2 dkg vaj
  • 1 dl besamel mártás só
  • vágott zöld fűszer (szóráshoz a tetejére)
  • 1 db paradicsom


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts
 alt=
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Printfriendly