A leves…..,
vannak akik az étkezés elhagyhatatlan részének
tartják, vannak akik szívesen
kihagynák .Nálunk számtalan változatban fordul elő nyaranta többnyire a zöldséges levesek kerülnek előtérbe, nemritkán hideglevesként.
Ehhez az egyszerű leveshez személyenként egy cső kukoricát főztem meg, majd éles késsel a szemeket lemorzsoltam a torzsájáról, vajon megfuttattam, felöntöttem hideg víz és tej keverékével. Forrás után már lehetett is turmixolni, ehhez merülő mixert használtam, majd néhány kanál besamel mártással beállítottam leves sűrűségét. Leves betétnek szeletelt "paradicsom húst" ajánlok.
Tálaláskor hintsük meg friss zöld fűszerrel!
Jó étvágyat !
Ha tetszett a bejegyzés, recept, készítsd el te is, ha van kedved írd meg a véleményed,örülnék neki! Csatlakozhatsz a rendszeres olvasókhoz, vagy követheted a Rozmaring & ibolya Facebook oldalát is, hogy ne maradj le a blog újdonságokról !
A kukoricakrémlevest is fogyaszthatjuk hidegen és forrón is.
Ehhez az egyszerű leveshez személyenként egy cső kukoricát főztem meg, majd éles késsel a szemeket lemorzsoltam a torzsájáról, vajon megfuttattam, felöntöttem hideg víz és tej keverékével. Forrás után már lehetett is turmixolni, ehhez merülő mixert használtam, majd néhány kanál besamel mártással beállítottam leves sűrűségét. Leves betétnek szeletelt "paradicsom húst" ajánlok.
Tálaláskor hintsük meg friss zöld fűszerrel!
Hozzávalók :
- személyenként egy cső zsenge kukorica
- 1 dl tej
- 2 dkg vaj
- 1 dl besamel mártás só
- vágott zöld fűszer (szóráshoz a tetejére)
- 1 db paradicsom
Jó étvágyat !
Ha tetszett a bejegyzés, recept, készítsd el te is, ha van kedved írd meg a véleményed,örülnék neki! Csatlakozhatsz a rendszeres olvasókhoz, vagy követheted a Rozmaring & ibolya Facebook oldalát is, hogy ne maradj le a blog újdonságokról !
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése