2010. július 28., szerda

Indul a blog, bevezető







Hosszú ideje már, hogy  a konyhában nem  a klasszikus értelemben vett háziasszonyi teendőket látom csak el. Számomra ez az alkotás öröme is, legfőképp a menüsorok összeállítása jelentik a  kihívást, mit, mikor mivel és miután együnk, színben ízben és elkészítés módban passzoljanak  egymáshoz az egymást követő ételek , de mégis  izgalmas  legyen, ne váljon unalmassá a menü.   Az elmúlt évek során sok segítséget kaptam a barátainktól és családomtól akiken tesztelem  az „alkotásaimat”, családi és baráti összejövetelek alkalmával. Ez az én kreativitásom, ami sajnos( vagy szerencsére ?)  percek alatt  eltűnik a tányérokról és ha nem  örökítenénk meg  talán feledésbe is menne  az idők során, hisz  ritkán készül kétszer ugyan az az étel,  valami mindig változik,   aktualizálni kell. Talán  emiatt is jött létre ezt a blog,  ahova  majd bejegyzem a recepteket és néhány fotóval illusztrálom az elkészült ételeket.   Kívánok  jó böngészést a  bejegyzések, receptek közt.





mai menü


levendulás kifli




Levendulás kifli





kukorica krémleves



Kukorica krém leves





sajtos-diós tök




Sajtos-diós töltött tök







dinnyés rácsos tészta





Dinnyés rácsos tészta






















Egyszerű nyári   vegetáriánus  menünek  is beillő 3 fogás amit  természetesen saját házi készítésű péksütemény egészít ki. A péksütemény különös figyelmet érdemel,  hisz  a fűszerezése mondhatni különleges, itthon kevésbé megszokott módon  levendulával készült.

Ma is mint minden nap  a piacon kezdtük  a napot.

Elég szokványos volt a mai piaci kínálat, semmi különleges, hiába, hétköznap van, mindenki a hétvégei forgatagra tartogatja az energiáját és az áruját ?



gömb tök kosárban


















Azért mégis sikerült málnát találni egy helyen, kitudja hányadszor "utoljára" e szezonban, így mégis csak lesz málna likőr is!!!Az egyik standon színes tökök, igazán mutatósak,első látásra dísztöknek néztem aztán kiderült ez bizony ehető....,holland magról a nevét sajnos nem tudta az eladó-őstermelő.
Nem tudtam ellenállni, megvettem, el is készítettem ebédre így lett belőle sajtos-diós töltött tök. Utólag kiderült ez nem más mint a gömb cukkini.


Jó étvágyat !

 Ha tetszett a bejegyzés, recept, készítsd el te is, ha van kedved írd meg a véleményed, örülnék neki! Csatlakozhatsz a rendszeres olvasókhoz, vagy követheted a Rozmaring & ibolya Facebook, Pinterest és Instagram oldalát is, hogy ne maradj le a blog újdonságokról, kövesd az oldalt !



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...