2010. július 28., szerda

Indul a blog


Hosszú ideje már, hogy  a konyhában nem  a klasszikus értelemben vett háziasszonyi teendőket látom csak el. Számomra ez az alkotás öröme is, legfőképp a menüsorok összeállítása jelentik a  kihívást, mit, mikor mivel és miután együnk, színben ízben és elkészítés módban passzoljanak  egymáshoz az egymást követő ételek , de mégis  izgalmas  legyen, ne váljon unalmassá a menü.   Az elmúlt évek során sok segítséget kaptam a barátainktól és családomtól akiken tesztelem  az „alkotásaimat”, családi és baráti összejövetelek alkalmával. Ez az én kreativitásom, ami sajnos( vagy szerencsére ?)  percek alatt  eltűnik a tányérokról és ha nem  örökítenénk meg  talán feledésbe is menne  az idők során, hisz  ritkán készül kétszer ugyan az az étel,  valami mindig változik,   aktualizálni kell. Talán  emiatt is jött létre ezt a blog,  ahova  majd bejegyzem a recepteket és néhány fotóval illusztrálom az elkészült ételeket.   Kívánok  jó böngészést a  bejegyzések, receptek közt.


mai menülevendulás kifli
Levendulás kifli

kukorica krémlevesKukorica krém leves

sajtos-diós tök
Sajtos-diós töltött tökdinnyés rácsos tészta

Dinnyés rácsos tészta


Egyszerű nyári   vegetáriánus  menünek  is beillő 3 fogás amit  természetesen saját házi készítésű péksütemény egészít ki. A péksütemény különös figyelmet érdemel,  hisz  a fűszerezése mondhatni különleges, itthon kevésbbé megszokott módon  levendulável készült.

Ma is mint minden nap  a piacon keztük  a napot.

Elég szokványos volt a mai piaci kínálat, semmi különleges, hiába, hétköznap van, mindenki a hétvégei forgatagra tartogatja az energiáját és az áruját ?gömb tök kosárban


Azért mégis sikerült málnát találni egy helyen,kitudja hányadszor "utoljára" e szezonban,így mégis csak lesz málna likőr is!!!Az egyik standon színes tökök, igazán mutatósak,
első látásra dísztöknek néztem aztán kiderült ez bizony ehető....,holland magról a nevét sajnos nem tudta az eladó-őstermelő.
Nem tudtam ellenállni, megvettem, el is készítettem ebédre így lett belőle sajtos-diós töltött tök.


Jó étvágyat !

 Ha tetszett a bejegyzés, recept, készítsd el te is, ha van kedved írd meg a véleményed,örülnék neki! Csatlakozhatsz a rendszeres olvasókhoz, vagy követheted a Rozmaring & ibolya Facebook oldalát is, hogy ne maradj le a blog újdonságokról !

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Printfriendly