Hosszú ideje már, hogy
a konyhában nem a klasszikus
értelemben vett háziasszonyi teendőket látom csak el. Számomra ez az alkotás
öröme is, legfőképp a menüsorok összeállítása jelentik a kihívást, mit, mikor mivel és miután együnk,
színben ízben és elkészítés módban passzoljanak
egymáshoz az egymást követő ételek , de mégis izgalmas
legyen, ne váljon unalmassá a menü.
Az elmúlt évek során sok segítséget kaptam a barátainktól és családomtól
akiken tesztelem az „alkotásaimat”,
családi és baráti összejövetelek alkalmával. Ez az én kreativitásom, ami
sajnos( vagy szerencsére ?) percek
alatt eltűnik a tányérokról és ha
nem örökítenénk meg talán feledésbe is menne az idők során, hisz ritkán készül kétszer ugyan az az étel, valami mindig változik, aktualizálni kell. Talán emiatt is jött létre ezt a blog, ahova
majd bejegyzem a recepteket és néhány fotóval illusztrálom az elkészült
ételeket. Kívánok jó böngészést a bejegyzések, receptek közt.
mai menü
Levendulás kifli
Kukorica krém leves
Sajtos-diós töltött tök
Dinnyés rácsos tészta
Egyszerű nyári vegetáriánus menünek is beillő 3 fogás amit természetesen saját házi készítésű péksütemény egészít ki. A péksütemény különös figyelmet érdemel, hisz a fűszerezése mondhatni különleges, itthon kevésbé megszokott módon levendulával készült.
Ma is mint minden nap a piacon kezdtük a napot.
Elég szokványos volt a mai piaci kínálat, semmi különleges, hiába, hétköznap van, mindenki a hétvégei forgatagra tartogatja az energiáját és az áruját ?
Azért mégis sikerült málnát találni egy helyen, kitudja hányadszor "utoljára" e szezonban, így mégis csak lesz málna likőr is!!!Az egyik standon színes tökök, igazán mutatósak,első látásra dísztöknek néztem aztán kiderült ez bizony ehető....,holland magról a nevét sajnos nem tudta az eladó-őstermelő.
Nem tudtam ellenállni, megvettem, el is készítettem ebédre így lett belőle sajtos-diós töltött tök. Utólag kiderült ez nem más mint a gömb cukkini.
Jó étvágyat !
Ha tetszett a bejegyzés, recept, készítsd el te is, ha van kedved írd meg a véleményed, örülnék neki! Csatlakozhatsz a rendszeres olvasókhoz, vagy követheted a Rozmaring & ibolya Facebook, Pinterest és Instagram oldalát is, hogy ne maradj le a blog újdonságokról, kövesd az oldalt !
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése