Évek évtizedek telnek
lassan el és azon kapom magam mi nem veszünk bolti kenyeret mini pékséggé
alakult a konyhám és nincs megállás. Sorra jönnek az újabb
ötletek reggelihez péksütemény,
uzsonnára briós. Mindig kell valamit
sütni. Így kerülhetett sor a levendulás kiflire. Sokszor
hallom a levendula kiváló a molyok ellen, max szappannak
való, pedig messze túl ezeken fűszerként
is bevált nálunk. Használhatunk friss és szárított virágot is.
Került már panna
cottába, limonádéba kekszekbe és más süteményekbe, ahogy a dzsemekbe is.
A híres provanszi fűszerkeverékben
szintén megtalálható vagyis ragukat, húsokat és zöldségeket is
ízesíthetünk vele.
Mint ahogy a fentekből is kitűnik sós és édes ételekhez egyaránt használható a levendula
mint fűszer.
Színe és aromája is intenzív.
A levendula nyugtató hatású, antibakteriális,
gyulladáscsökkentő, nemcsak fűszer, de gyógynövény is.
Hagyományos kenyér tésztából készült egy-két kávéskanálnyi szárított levendula virág hozzáadásával.(A levendulát készen,- fűszernek csomagolva, vettem). A megkelt kész tésztát kinyújtom, háromszögeket vágok belőle és feltekertem a tetejét joghurtos tejjel megkentem és rövid pihentetés után előmelegitett enyhén gőzös sütőben 200 fokon sütöttem készre.Kívül ropogós, belül puha omlós. Már sütés közben is fantasztikus illat lengte be a konyhát, mit a konyhát az egész lakást. A kiflin nem érződik túlságosan a levendula aroma csak pont amennyire kell, így lehet kínálni lekvárok mellé vagy sajttal egyaránt. Én kék sajttal, körtével próbáltam ki még langyosan .....jó párosítás!
Jó étvágyat !
Ha tetszett a bejegyzés, recept, készítsd el te is, ha van kedved írd meg a véleményed,örülnék neki! Csatlakozhatsz a rendszeres olvasókhoz, vagy követheted a Rozmaring & ibolya Facebook oldalát is, hogy ne maradj le a blog újdonságokról !
Jó étvágyat !
Ha tetszett a bejegyzés, recept, készítsd el te is, ha van kedved írd meg a véleményed,örülnék neki! Csatlakozhatsz a rendszeres olvasókhoz, vagy követheted a Rozmaring & ibolya Facebook oldalát is, hogy ne maradj le a blog újdonságokról !
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése