Nem véletlen, hogy ez a recept a Rozmaring & ibolya blog bevezetőjében szinte elsőként szerepel.
Nagy kedvenc nálunk, évek hosszú során állandó nyári szereplő az étlapunkon.
Fogyaszthatjuk azonnal miután elkészült melegen, de ha megmaradna hidegen is finom.
Gömbcukkinit, apró tököket, vagy cukkinit esetleg patisont is tölthetünk így!
Elkészítése könnyű és rövid idő alatt kész.
Mossuk meg a zöldségeket alaposan!
Óvatosan kikaparjuk a belsejüket egy karalábé vájóval, miután tetejüket levágtuk.
Ez lesz majd kalapjuk!
Kissé megsózzuk, míg a tök belsejét apróra vágjuk, a petrezselymet, bazsalikomot is ,
valamint a diót durvára vágjuk. Ebből lesz majd a töltelék.
Következő lépésként besamel mártást készítünk melyet sajttal lágyítunk.
Ebbe a besamelbe beleforgatjuk a vágott tököt, zöld fűszereket, a dió egy részét majd az így kapott töltelékkel töltjük a tököket, a kalapokat rátesszük, tűzálló tálban helyezzük a sütőbe, előtte megspricceljük olivaolajjal valamint a maradék dióval és reszelt parmezánnal meghintjük.
Nagy kedvenc nálunk, évek hosszú során állandó nyári szereplő az étlapunkon.
Fogyaszthatjuk azonnal miután elkészült melegen, de ha megmaradna hidegen is finom.
Gömbcukkinit, apró tököket, vagy cukkinit esetleg patisont is tölthetünk így!
Elkészítése könnyű és rövid idő alatt kész.
Mossuk meg a zöldségeket alaposan!
Óvatosan kikaparjuk a belsejüket egy karalábé vájóval, miután tetejüket levágtuk.
Ez lesz majd kalapjuk!
Kissé megsózzuk, míg a tök belsejét apróra vágjuk, a petrezselymet, bazsalikomot is ,
valamint a diót durvára vágjuk. Ebből lesz majd a töltelék.
Következő lépésként besamel mártást készítünk melyet sajttal lágyítunk.
Ebbe a besamelbe beleforgatjuk a vágott tököt, zöld fűszereket, a dió egy részét majd az így kapott töltelékkel töltjük a tököket, a kalapokat rátesszük, tűzálló tálban helyezzük a sütőbe, előtte megspricceljük olivaolajjal valamint a maradék dióval és reszelt parmezánnal meghintjük.
Hozzávalók :
- személyenként 2 db kisebb zsenge tök, göbcukkini ,cukkini
- 250 g friss fehér sajt vagy camembert
- nagy csokor petrezselyem
- pár levél friss bazsalikom
- 100 g dió
- só,
- olivaolaj,
- reszelt parmezán
Besamel mártáshoz
hozzávalók:
- 50 g vaj
- 60-70 g liszt
- 2-3 dl tej
A sajtos diós tök remek fogás ,akár önálló húsmentes ételként, vagy előételként is jó választás.
Jó étvágyat !
Ha tetszett a bejegyzés, recept, készítsd el te is, ha van kedved írd meg a véleményed, örülnék neki! Csatlakozhatsz a rendszeres olvasókhoz, vagy követheted a Rozmaring & ibolya Facebook,Instagram vagy pinterest oldalát is, hogy ne maradj le a blog újdonságokról !
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése