2017. május 20., szombat

Kacsamáj zöldspárgával

A  kacsa-, liba-,májas és spárgás recepteknek se szeri -se száma, mindkettőt szeretjük, eddig külön- külön  készítettem,most együtt próbáltuk. Érdemes tenni egy kísérletet !



Hozzávalók :


  • 400 g friss kacsamáj
  • 1 csokor snidling
  • 1/2 csokor zöld spárga
  • 1 dl ( tokaji)borecet
  • 2 dl csont  vagy erőleves
  • frisen őrölt só , bors
  • liszt  a panírozáshoz
  •  evőkanál olaj
  • 200 g  vegyes zöldsaláta( minél több féle  annál izgalmasabb ízű és színesebb) 







A salátákat mossuk meg csepegtessük le, ha van saláta centrifugánk  centrifugázzuk ki  őket.
A spárgát tisztítsuk, meg az alsó fás részeit távolítsuk el,mossuk meg és kötegbe fogva sós vízben főzzük meg.Tartsuk melegen miután megfőtt!
A kacsamájat vágjuk szeletekre, sózzuk, borsozzuk a  kacsamáj szeleteket és forgassuk lisztbe, majd  kevés olajon serpenyőben pirítsuk meg mindkét oldalukon.
A kisült májakat i s tartsuk melegen.
A serpenyőbe melyben a májakat sütöttük   önsünk  borecetet, hevítsük fel adjuk hozzá a csontlevet és forraljuk át sózzuk borsozzuk ízlés szerint. Tálaláskor  a  salátákat  rendezzük el tegyük  a tetejükre  a sült kacsamájat és  a megfőtt spárgákat majd öntsük le  a szósszal.
Snidlinggel megszórva  kínáljuk frissen sült házi kenyérrel és Tokaji Ófurminttal biztos   siker lesz.
Ünnepi étkezések alkalmával előételnek,  önálló fogásként vacsorára  ajánlom.




Kacsamáj helyett libamájjal  is készíthető!
Elkészítése közepesen nehéz, kb. félóra,  ebből 20 perc főzés , sütés ideje.
A recept  4 személyre készült. 

Jó étvágyat!





Ha tetszett a bejegyzés, recept, készítsd el te is, írd meg a véleményed, csatlakozz a rendszeres olvasókhoz,kövesd a Rozmaring & ibolya Facebook oldalát is!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...