A kacsa-, liba-,májas és spárgás recepteknek se szeri -se száma, mindkettőt szeretjük, eddig külön- külön készítettem,most együtt próbáltuk. Érdemes tenni egy kísérletet !
Hozzávalók :
Ha tetszett a bejegyzés, recept, készítsd el te is, írd meg a véleményed, csatlakozz a rendszeres olvasókhoz,kövesd a Rozmaring & ibolya Facebook oldalát is!
Hozzávalók :
- 400 g friss kacsamáj
- 1 csokor snidling
- 1/2 csokor zöld spárga
- 1 dl ( tokaji)borecet
- 2 dl csont vagy erőleves
- frisen őrölt só , bors
- liszt a panírozáshoz
- evőkanál olaj
- 200 g vegyes zöldsaláta( minél több féle annál izgalmasabb ízű és színesebb)
A salátákat mossuk meg csepegtessük le, ha van saláta centrifugánk centrifugázzuk ki őket.
A spárgát tisztítsuk, meg az alsó fás részeit távolítsuk el,mossuk meg és kötegbe fogva sós vízben főzzük meg.Tartsuk melegen miután megfőtt!
A kacsamájat vágjuk szeletekre, sózzuk, borsozzuk a kacsamáj szeleteket és forgassuk lisztbe, majd kevés olajon serpenyőben pirítsuk meg mindkét oldalukon.
A kisült májakat i s tartsuk melegen.
A serpenyőbe melyben a májakat sütöttük önsünk borecetet, hevítsük fel adjuk hozzá a csontlevet és forraljuk át sózzuk borsozzuk ízlés szerint. Tálaláskor a salátákat rendezzük el tegyük a tetejükre a sült kacsamájat és a megfőtt spárgákat majd öntsük le a szósszal.
Snidlinggel megszórva kínáljuk frissen sült házi kenyérrel és Tokaji Ófurminttal biztos siker lesz.
Kacsamáj helyett libamájjal is készíthető!
Elkészítése közepesen nehéz, kb. félóra, ebből 20 perc főzés , sütés ideje.
A recept 4 személyre készült.
Jó étvágyat!
Ha tetszett a bejegyzés, recept, készítsd el te is, írd meg a véleményed, csatlakozz a rendszeres olvasókhoz,kövesd a Rozmaring & ibolya Facebook oldalát is!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése