Lazacpisztráng lett volna a hétvégi ebédünk, hisz próbálom tartani magam az elhatározásunkhoz, miszerint heti egy alkalommal halat eszünk. Mivel a hal frissen jó szerintem, igyekszem a halas fogásokat a hétvégére időzíteni, mert ilyenkor mindenki egyidőben étkezik, itthon vagyunk, van időnk komótosan ebédelni. A tavaszi időszakok azonban úgy látszik erre nem alkalmasak, a szabadban a veteményeskertben telik az időnk nagy része és mivel az idén különösen késésben vagyunk így ezen a hétvégén is az egész nap a kertgondozással telt, nem jutott idő a lazacpisztrángra. Ugyan igazán sok időt nem kíván az elkészítése, de azért mégiscsak meg kell adni a módját, ha halat eszünk nem szabad sietni, kapkodni( máskor sem). Maradt a hal a hétfői hét indító estebédre ( akkora sikerült összeterelni a család apraját- nagyját).
Tavaszi ihletésű lazacpisztráng,a sütőben sült, 15-20 perc alatt el is készült. Mitől tavaszi ?
Újhagyma szárastul került a hasába és zöldfűszeres új burgonya került mellé a tányérunkra. Fokhagymás kapros görögjoghurtos uborka saláta is járt hozzá amit én még meglocsoltam egy fantasztikus erős ( sült-marinált)paprikával ízesített olívaolajjal is.
A lazacpisztráng papírhüvelyben elkészítése:
A gondosan megtisztított, megmosott hal hasába egy egész csomó tisztított újhagymát töltöttem ez alkalommal.
A halat lazán sütőpapírba tekertem a a papír végein precízen összefogtam ráhajtottam a papírt 1 cm szélesen, kicsit rá is nyomogattam, hogy tartása legyen így ebben a "csomagolásban" azaz a papírhüvelyben ment a sütőbe, ahol 200 fokon 15-20 alatt gyönyörűen megsült. Nem tévedés semmilyen zsiradék, olaj, vaj nem került rá. Igaz a bőre nem lett ropogós, ám azt úgysem esszük meg, egészen egyszerűen egy mozdulattal el lehet távolítani sütés után a hal bőrét mikor kibontjuk a papírhüvelyt.
Citrom cikkekkel, frissen őrölt borssal, sóval ízlés szerint a tányéron fogyasztás előtt lehet meghinteni a halat.
Köretként zöldfűszeres új burgonyát kínáltam, a zöldfűszerek: petrezselyem zöldje , kapor és zsálya ( ez utóbbi a teraszról ép most virágzik) .
A megtisztított negyedelt burgonyát kevés olajon átpirítom egy pohát vizet öntük alá és fedő alatt puhára párolom, amikor ez megtörtént, leveszem a fedőt és átsütöm még párpercig, meghintem az apróra vágott zöld fűszerekkel ( kapor, petrezselyem zsálya levél) és már tálalható is.
Hozzávalók :
Jó átvágyat!
Ha tetszett a bejegyzés, recept, készítsd el te is, írd meg a véleményed, csatlakozz a rendszeres olvasókhoz,kövesd a Rozmaring & ibolya Facebook oldalát is!
Lazacpisztráng papírhüvelyben sütve
Tavaszi ihletésű lazacpisztráng,a sütőben sült, 15-20 perc alatt el is készült. Mitől tavaszi ?
Újhagyma szárastul került a hasába és zöldfűszeres új burgonya került mellé a tányérunkra. Fokhagymás kapros görögjoghurtos uborka saláta is járt hozzá amit én még meglocsoltam egy fantasztikus erős ( sült-marinált)paprikával ízesített olívaolajjal is.
A lazacpisztráng papírhüvelyben elkészítése:
A gondosan megtisztított, megmosott hal hasába egy egész csomó tisztított újhagymát töltöttem ez alkalommal.
A halat lazán sütőpapírba tekertem a a papír végein precízen összefogtam ráhajtottam a papírt 1 cm szélesen, kicsit rá is nyomogattam, hogy tartása legyen így ebben a "csomagolásban" azaz a papírhüvelyben ment a sütőbe, ahol 200 fokon 15-20 alatt gyönyörűen megsült. Nem tévedés semmilyen zsiradék, olaj, vaj nem került rá. Igaz a bőre nem lett ropogós, ám azt úgysem esszük meg, egészen egyszerűen egy mozdulattal el lehet távolítani sütés után a hal bőrét mikor kibontjuk a papírhüvelyt.
Citrom cikkekkel, frissen őrölt borssal, sóval ízlés szerint a tányéron fogyasztás előtt lehet meghinteni a halat.
Köretként zöldfűszeres új burgonyát kínáltam, a zöldfűszerek: petrezselyem zöldje , kapor és zsálya ( ez utóbbi a teraszról ép most virágzik) .
A megtisztított negyedelt burgonyát kevés olajon átpirítom egy pohát vizet öntük alá és fedő alatt puhára párolom, amikor ez megtörtént, leveszem a fedőt és átsütöm még párpercig, meghintem az apróra vágott zöld fűszerekkel ( kapor, petrezselyem zsálya levél) és már tálalható is.
Hozzávalók :
- egy egész lazacpisztráng ( 800-1000-g)
- egy csomó friss új hagyma
- 1-2 citrom
- 800 g új burgonya
- 1 csokor friss kapor
- 1 csokor petrezselyem
- 3-4 zsálya levél
- 1-1,5 dl víz
- frissen őrölt só,bors
Jó átvágyat!
Ha tetszett a bejegyzés, recept, készítsd el te is, írd meg a véleményed, csatlakozz a rendszeres olvasókhoz,kövesd a Rozmaring & ibolya Facebook oldalát is!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése