Hagymás rostélyos
A magas hátszínből lehet a legjobb rostélyosokat kanyarítani, olvastam a minap valahol, nosza akkor legyen ....
Valamikor nagyon szerettem, emlékszem az általános iskolában is már "válogatós" voltam, nem tetszett a menza, ezért a közeli étterembe fizettek be a szüleim. Fórum volt a neve. Később ez adott félreértésre is okot amikor egy alkalommal taxiba ültünk és a Duna parti Fórum szállodához hajtattunk volna, akkor még az volt, ám a taxis értetlenül nézett ránk, arra a néhány száz méterre ???;;; ahova fent nevezett szintén Fórum étterem állt, minek taxival menni, gyalog egyszerűbb lenne...., aztán valahogy kimagyarázkodtunk, és Ő is okosabb lett, két Fórum étterem is volt akkoriban Budapesten .
Szóval ebben a iskola közeli Fórum étteremben amikor csak lehetett, én hagymás rostélyost rendeltem, aztán ez is mint oly sok minden, idővel feledésbe merült, évek óta ezt sem ettem...
Íme most a házi változata 2 féleképpen , klasszikus módon rósejblivel azaz szalmakrumplival ,vagy
kölessel és egy elfelejtett" meggy eczetben" körettel :
...azért elfelejtett, mert teljesen megfeledkeztem róla, ott a lapult a konyha "tetején"a szekrény eldugott csücskében 2001 óta. A címke kicsit megsárgult, a meggyek elveszették formájukat /"már nem fotogének " / a gurulós, gömbölyű bordó gyümölcsök most szinte dzsemre hasonlítanak, az ízük alkoholos lett és különleges, aromás, jót tett neki a hosszú pihenő.....
Elkészítése roppant egyszerű, a bepácolt húst,vagy ha jobban szeretjük nem i skell pácolni csak érlelni, kevés olajon hirtelen átsütjük a hagymakarikákat is ropogósra sütjük ,majd a húsra halmozzuk. Amikor párolt kölest kínáltam hozzá, azt kevés víz hozzáadásával fedő alatt készíttem.
hozzávalói :
Zilahi Ágnes receptje szerint :
"Rendes befőttes üveget rakjunk tele száratlan meggyel,hintsünk rá 4 kanál cukrot,kevés fahéjat,szegfűszeget,citrom és narancshéjat,tegyünk hozzá két kanál finom borecetet és kössük be szorosan." Egy hétre tegyük napos helyre, addig annyi levet ereszt, hogy az üveg tele lesz vele.Utána hűvös helyen tárolandó.
......ez sem bonyolult ugye???
Jó étvágyat !
Ha tetszett a bejegyzés, recept, készítsd el te is, írd meg a véleményed, csatlakozz a rendszeres olvasókhoz,kövesd a Rozmaring & ibolya Facebook oldalát is!
...azért elfelejtett, mert teljesen megfeledkeztem róla, ott a lapult a konyha "tetején"a szekrény eldugott csücskében 2001 óta. A címke kicsit megsárgult, a meggyek elveszették formájukat /"már nem fotogének " / a gurulós, gömbölyű bordó gyümölcsök most szinte dzsemre hasonlítanak, az ízük alkoholos lett és különleges, aromás, jót tett neki a hosszú pihenő.....
Elkészítése roppant egyszerű, a bepácolt húst,vagy ha jobban szeretjük nem i skell pácolni csak érlelni, kevés olajon hirtelen átsütjük a hagymakarikákat is ropogósra sütjük ,majd a húsra halmozzuk. Amikor párolt kölest kínáltam hozzá, azt kevés víz hozzáadásával fedő alatt készíttem.
hozzávalói :
- 800 g rostélyos
- 400 g hagyma
- liszt,olaj,a sütéshez
- só,bors az ízesítéshez
meggy eczettel
most nincs szezonja, de ha majd itt nyár érdemes újra eltenni .Zilahi Ágnes receptje szerint :
"Rendes befőttes üveget rakjunk tele száratlan meggyel,hintsünk rá 4 kanál cukrot,kevés fahéjat,szegfűszeget,citrom és narancshéjat,tegyünk hozzá két kanál finom borecetet és kössük be szorosan." Egy hétre tegyük napos helyre, addig annyi levet ereszt, hogy az üveg tele lesz vele.Utána hűvös helyen tárolandó.
Jó étvágyat !
Ha tetszett a bejegyzés, recept, készítsd el te is, írd meg a véleményed, csatlakozz a rendszeres olvasókhoz,kövesd a Rozmaring & ibolya Facebook oldalát is!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése