A tésztához 100 g lisztet 70 g vajjal, egy tojással pár csepp alma ecettel és egy csipet sóval rugalmas tésztává gyúrok. Egészen vékonyra nyújtom, a nyújtó fa segítségével kerek formába fektetem és ropogósra sütöm.
Csokoládét olvasztok, tejszínnel levendulával dúsítom és a megsült tésztára kenem, elsimítom és megvárom amíg megköt. Eztán helyezem a karikára vágott narancsokat a tetejére, amit vékonyan karamellel vonok be. A karamell készítésnél cukrot olvasztunk egy leheletnyi narancs levet és egészen kevés levendulát is morzsolok bele, ha már kellően felolvadt a cukor, a színe is"megfelelő " barnás -vöröses, akkor teszem tortára. Igazából csak a közepére locsolom ezáltal kibukkannak a narancsok is ....
Ha tetszett a bejegyzés, recept, készítsd el te is, írd meg a véleményed, csatlakozz a rendszeres olvasókhoz,kövesd a Rozmaring & ibolya Facebook oldalát is!
Hmmmmmm! Levendulával és naranccsal isteni lehet!
VálaszTörlésMajd nézz be hozzám!
http://cafecinnamonhu.blogspot.com/2011/02/rusztikus-galette.html
NAgyon guszta! Tetszik :)
VálaszTörlés