2011. február 10., csütörtök

Bódító ( hódító ) levendulás, ropogós desszert Valentin napra



Papírvékony tészta, tejszínes- levendulás- csokoládé, friss narancs és ropogós karamell íze így együtt.....ünnepi desszert, édes szájú uraknak és hölgyeknek Valentin napra.......






A tésztához  100 g lisztet 70 g vajjal, egy tojással pár csepp  alma ecettel és egy csipet sóval   rugalmas tésztává gyúrok. Egészen vékonyra nyújtom, a nyújtó fa segítségével kerek  formába fektetem és ropogósra sütöm.




Csokoládét olvasztok, tejszínnel  levendulával  dúsítom  és a  megsült tésztára kenem, elsimítom és megvárom amíg megköt. Eztán  helyezem a  karikára vágott narancsokat a tetejére, amit  vékonyan karamellel vonok be. A karamell készítésnél cukrot olvasztunk egy leheletnyi narancs levet és egészen kevés levendulát is morzsolok bele,  ha már kellően felolvadt a  cukor,  a színe is"megfelelő " barnás -vöröses, akkor teszem tortára. Igazából csak  a közepére locsolom  ezáltal kibukkannak  a narancsok is ....
 



Ha tetszett a bejegyzés, recept, készítsd el te is, írd meg a véleményed, csatlakozz a rendszeres olvasókhoz,kövesd a Rozmaring & ibolya Facebook oldalát is!


2 megjegyzés:

  1. Hmmmmmm! Levendulával és naranccsal isteni lehet!
    Majd nézz be hozzám!
    http://cafecinnamonhu.blogspot.com/2011/02/rusztikus-galette.html

    VálaszTörlés

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...