...ha nem is a valóságban ( ide nem ért el a hatása), de ha jól megnézem az erdeményt ezt is állíthatnám ...
Jó munkához idő kell, hallottam már sokszor, most azonban az nekem nem nagyon van, sietek, meg is van az eredménye...
Minden jól indult röpke fél órám maradt ezt a süteményt összedobni, mert sztrájkolnak a pedagógusok, rövidítet órák a suliban, elviszem a gyereket, haza érek, gyorsan még valamit csinálok és mehetek is vissza véget ért már a tanítás .
Szóval az egész úgy kezdődött ott akkor annál benzinkútnál amikor nem tudtam a szemem levenni azokról csábító gyümölcsös sütikről, az ízükre sem emelhetek kifogást ........
A tészta gyorsan elkészíthető, az alapanyagokat gyors mozdulatokkal pillanatok alatt rugalmas tésztává gyúrom, kigömbölyítem ez alkalommal az idő rövidsége miatt nem pihentetem, a tésztát azonnal kinyújtom, formába simítom és forró sütőben 20 percig sütöm . Minden rendben, finom illat konyhában. Kisült.
- Aztán a gyors hűlés érdekében átcsúsztatom egy süteményes tálra ( bár ne tettem volna! ) és úgy döntök nem olvasztok csokit hanem, csakúgy kihasználva a tészta melegét ráhelyezem a kockázott csokit, várok míg kicsit megolvad majd elkenem ..........
Aha !! ....... itt történt a végzetes hiba, erősebben nyomhattam rá a kést és mivel süteményes tálra nem feküdt fel a tészta kosár, - alul a közepén légüres tér van - a tészta bizony behorpadt, így, mint a földrengés után megrepedt talaj ....
ezt aztán helyre hozni ....???
Így sikerült, mert este mégiscsak vendégek elé kell tenni a deszertet is ... vagy nem .... ??
A váratlan fordulat következtéban a tölteléket is gyorsan módosítottam, elmaradt a zselatin "csak" egy mézes túró réteg és gyümölcs került így rá, mivel arra számítottam gyorsan elfogy így a végén sem húztam át zselatinal.Nagyon legegyszerűsítettem, de az azčrt így is egy kellemes üde desszertet sikerült a vacsora végén az asztalra tenni ..
A tésztát tehát olvasztott csokival borítjuk, lehűtjük azaz megvárjuk amíg megsziláldul. Ezt a lépést nem hagynám ki, így ropogós marad, a tészta nem ázik el a rákerült krémtől és a csoki jól harmonizál ebben az összeállításban .
A túrót krémesre keverem, itt már eleve olyan túrót kapok így nem sok teendőm van vele, ám ha kell lehet lazítani tejszínnel ( dúsítani ) egy kis vaníliás cukrot elbír ha édesebben szeretnénk ( természetesen én nem teszek bele) erdei mézzel megcsorgatom, elkeverem ( itt lehetne hozzáadni tejszínben vagy citromlében feloldott zselatint, ez esetben megvárjuk míg szilárdul és csak utána díszitjük a gyümölcsökkel ) a tésztára kenem, elsimítom és szeletekre vágott kiwivel és gerezdekre szedett minjola-val díszitem ( lehetne más gyümölccsel is, jól mutat a piros ribizli és izgatja a fantáziámat a kék áfonya is ,lehet legközelebb kipróbálom avval is ... ??)
Hozzávalók :
a tészta kosárhoz : 200 gr liszt, 1 db tojás, csipet só, almaecet, egy csomag burbon vaníliás cukor, sütőpor, 70 gr vaj
A töltelékhez 450 gr krémes túró, 50 gr méz , kiwi,minjola
100 gr étcsokoládé vagy torta bevonó lehetőleg magas kakaó tartalommal
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése