A jiaozi Kínában a Holdújév ünnepének estéjén elengedhetetlen fogás.
/---Vagy derelye kínai módra, már megint" Derelye" mármint a főszakács Palacsintás király udvarából, hát ettől nem tudunk megszabadulni amíg farsang van.
Evvel már elkéstem, de szerencsére emlékeztetett rá Valódi Sáfrány egy bejegyzése így ennek köszönhetően folytatódik a kínai sorozat az ebédlő asztalunkon is, ahogy a kínai új év ünneplése is tart még néhány napot.(15 napig tart az ünneplés).
Fokhagymás,-gyömbéres soya mártást mellékeltem,abban mártogatva ajánlom zöld tea kíséretében.
Ehhez a soya szószba fokhagymát, gyömbért aprítok,szezám olajjal elkeverem chilit csak azért nem teszek bele ahogy Kati írja mert a gyerek is velem ebédel .Ám csípősen is nagyon jó:
/---Vagy derelye kínai módra, már megint" Derelye" mármint a főszakács Palacsintás király udvarából, hát ettől nem tudunk megszabadulni amíg farsang van.
Evvel már elkéstem, de szerencsére emlékeztetett rá Valódi Sáfrány egy bejegyzése így ennek köszönhetően folytatódik a kínai sorozat az ebédlő asztalunkon is, ahogy a kínai új év ünneplése is tart még néhány napot.(15 napig tart az ünneplés).
Nem igazán lenne különös okunk egymás után két nap is kínai ételt enni, de minden adott hozzá így akkor miért is ne.
Mondhatnám a maradékok újra hasznosítása....aztán kicsit elrugaszkodva az eredeti recepttől lett belőle ez :
Igen elszámolhattam magam mert maradt még hétvégei mázas csülökből is így most a töltelékbe az került, vagyis aprítóba tettem a héjában sült burgonya kevés tejföl ( ez nem savanyú fajta) és néhány karika lila hagyma társaságában megforgattam, kész a töltelék, ilyen egyszerű.
a tésztához 100-150 gr lisztet ( teljes kiőrlésű és sima liszt vegyesen ) vízzel ( amennyit felvesz ) és hirtelen ötlettől indíttatva öntet tárkony ecettel rugalmas tésztát gyúrtam ezt vékonyra kinyújtottam majd köröket szaggattam ,mivel siettem ( már megint !) a kiszúrómat kicsinek találtam ( sokáig tartott volna ) így jobb híján a campari -s pohár került a kezembe, megfelelő méret !
Megtöltöttem félbehajtottam a korongokat a széleit lenyomkodtam,időközben a víz is felforrt, kifőztem és tálaltam.Fokhagymás,-gyömbéres soya mártást mellékeltem,abban mártogatva ajánlom zöld tea kíséretében.
Ehhez a soya szószba fokhagymát, gyömbért aprítok,szezám olajjal elkeverem chilit csak azért nem teszek bele ahogy Kati írja mert a gyerek is velem ebédel .Ám csípősen is nagyon jó:
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése